Administrativna procedura usporila radove

Radovi na Senćanskoj crkvi su nakon skidanja crepa i uvida u stanje krovne konstrukcije zastali.

 

Naime, nadzorni odbor je ustanovio oštećena na donjem delu krovne konstrukcije a koja nije obuhvaćena tenderskom dokumentacijom. Tokom raspisivanja tendera, dokumentacija je obuhvatila radove na gornjem delu krova jer se prvobitno smatralo da je samo taj deo oštećen i neophodan za sanaciju. Međutim skidanjem crepa se konstatovalo stvarno stanje zbog čega je nadzorni odbor doneo odluku da je neophodna sanacija kompletnog krova.

Takva odluka je morala da prođe pravnu proceduru što je dovelo do zastoja u radovima. Očekuje se da će ceo posao oko papirologije biti završen u narednih nekoliko dana i da će radovi biti nastavljeni.

 

Za kompletnu sanaciju krova će biti potrebno oko 2 meseca, a po rečima ljudi iz Yumola cilj je da se radovi završe pre kišne sezone.KOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Samo pozurite jer ce jesenje kise brzo doci.

 2. Double P kaže:

  Stvarno stanje konstrukcije se moglo sagledati i bez skidanja crepa. Samo je trebao neko da se popne u toranj i da razgleda malo. To nije na vreme ucinjeno, pa su sad svi iznenadjeni sto je problem veci nego sto se to u pocetku (mogu reci pausalno) pretpostavilo.  

 3. samsvojgazda kaže:

  Ako nisu pregledali, a po svemu sudeći NISU na OSNOVU ČEGA SU IZDALI PONUDE ZA RADOVE? Opet pranje novca,stala i popadija u red za čisti veš

 4. stormwatch kaže:

  Oni mislili da se samo crep nakrivio, a kada su podigli crep imali su sta da vide!

 5. djomla kaže:

  U pocetku se mislilo da je donji deo krova koji nije bio nakrivljen zdrav i da je potrebno uraditi sanaciju samo gornjeg dela krova. Na osnovu te procene se krenulo u radove i nije smak sveta što je procena pogrešna. Eto radovi će potrajati koji mesec duže.

  Šta bi bilo da su precenili radove?

 6. Neša kaže:

  Čini mi se da je u pitanju još jedan aljkavao i traljavo urađen posao. S obzirom da u javnim službama nikada niko nije odgovorao za javašluk pristupilo se poslu:

  – ili sa namerom da se za svaku fazu radova rade i naplate zasebne studije i projekti (o trošku budžeta – građana)
  – ili sa namerom da se po oprobanom sistemu koji vlada od 2008.g. uzme što više novca (o trošku budžeta – građana) ali u međuvremenu su pobrkani planovi lokalnoj vlasti jer SNS itekako nagleda šta se i kako radi i ko koliko troši i za koje namene

 7. Samo tiho kaže:

  A  kakvu  korist od ovih radova imaju gradjani Subotice , i uopste drzave , zar to nije crkvena imovina ( ili se  varam).Po meni   crkva bi trebalo da placa porez drzavi  kao  i u  mnogim zemljama sveta  ,(cujem da ce uskoro i u Hrvatskoj),crkva ostvaruje profit  , pa samim tim treba  da ima i obaveze  , bez obzira koja  konfesija   je u pitanju , opstina je trebala da  tom subjektu   uruci resenje  sa obavezom da  popravi objekat jer time  ugrozava gradjane  , da joj da rok i  odredi mere sankcionisanja u slucaju ne  cinjenja. Predpostavljam da  finansijska konstrukcija  oko ove sanacije   nije ni malo  zanemarljiva , jos ako se uzmu u obzir (ocigledne) nestrucne procene   i zastoji u radu  tu ce pasti i penali  ,a sve to ide iz  dzepova poreskih obveznika  ,treba se dobro zapitati  dali je nama uopste potrebna  ovakva vlast u Subotici  ,sobzirom da  po ko zna koji  put   vidimo njihovo rasipnicko i bahato  ponasanje.

OSTAVITE KOMENTAR