Agonija oko kostura kod OU se nastavlja

Višedecenijska agonija oko betonskog kostura kod Otvorenog univerziteta se nastavlja!

Slika

Nakon što je krajem jula, Privredni sud u Subotici doneo odluku kojom se vansudsko poravnanje između grada i kompanije "Holteh" proglašava ništavnim, usledila je žalba Apelacionom sudu, kao drugostepenom sudu na datu presudu. Primedbu na donetu odluku sudije Anišić su dali i grad i kompanija Holteh sa istim ciljem, da se presuda Privrednog suda poništi i da se predmet vrati na ponovno razmatranje. Međutim, Apelacioni sud je doneo presudu kojom uvažava odluku Privrednog suda, čime je propao pokušaj da se vansudski reši problem oko kostura kod Otvorenog Univerziteta, nastao još 90′ godina. Gradu i Holtehu ne preostaje ništa drugo, nego da uvaže primedbe Privrednog suda, i naprave novi ugovor o vansudskom poravnanju koji će ponovo dostaviti Privednom sudu.

Da li će za to postojati volja, veliko je pitanje na koje trenutno niko ne može da da odgovor. Spor oko kostura traje više od decenije, jer "efikasno" sudstvo spor nije bilo u stranju da reši ni sudski u nečiju korist, a očigledno ne dozvoljava rešavanje problema ni vansudski u obostranu korist.

Više o dešavanjima oko betonskog kostura pročitajte na ovim linkovima:

17.8.2010. Šta se krije iza betonske konstrukcije?
30.7.2010. Ništa od rušenja skeleta u centru
11.3.2010. Rušenje betonskog kostura kod Otvorenog UniverzitetaKOMENTARI

  1. covek iz mase kaže:

    Vec smo izlapeli na ovo i na pozoriste i na sve sto stoji godinama.

  2. Beli kaže:

    E vidite , ni tajkuni nisu baš skroz u negativi. Sada se jednostavno treba ugledati na njih . Treba umesto graditi , rušiti bez dozvole i rešiti taj Gordijev čvor . Posle neka se sudstvo zabavlja samo sobom do mile volje. Oni će promenu primetiti verovatno nakon pet,šest godina – možda ni onda.

  3. Filip kaže:

    Opste je poznato da su tajkuni, sudije i politicari u sprezi, pa me nebi cudilo da su i ovde umesali svoje prste.

OSTAVITE KOMENTAR