Ahmetović: Zamena podstanica preko KfW neisplativa

Zamena podstanica u sistemu daljinskog grejanja u sklopu sa aranžmana sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) se ne isplati, tvrdi vršilac dužnosti direktora Subotičke toplane Dervo Ahmetović.

dervo ahmetovic

Ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom o zameni 74 podstanice, prema njegovim rečima, potpisan je 2012. godine, a sadašnje rukovodstvo je tražilo reviziju broja podstanica, odnosno da se realizuje deo koji je već ugovoren, a da ostatak zameni sama toplana.

Naime, zbog kašnjenja tendera u prošloj godini nije obavljen posao zamene 24 podstanice, a Ahmetović se nada da će se taj posao obaviti u ovoj godini. S tim da ostatak od 50 podstanica bude otkazan. Prema Ahmetovićevim rečima, zamena tih 50 podstanica preko toplane bi koštala tek nepto više nego zamena ove 24 preko Nemačke razvojne banke.

On decidno tvrdi da će zamena 24 podstanice preko Nemačke razvojne banke, koja je već ugovorena, koštati oko 200.000 evra, a da bi iznos od 250.000 evra bio potreban za zamenu 50 podstanica ukoliko bi to realizovala sama toplana.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  Ja sam mislio das je ovaj čovek svoj vrhunac postigao u „Partizanu“, kad ono …
  Politika ti je „voćka čudnovata“

 2. Anonimni kaže:

  lopovska posla

 3. earthworker kaže:

  pa ne isplati se jer preko kfw ne mogu rayno rayni ahmetovici i kernovi da skrenu neke pare na svoju stranu.

 4. GrađaninP kaže:

  SPS kadar. Učesnik "šorke" jesenas na radničkom..

 5. Loš Đak kaže:

  @GrađaninP

  Ko bi rekao, a deluje tako miroljubivo … 🙂 A koliko je ukupno „učesnika“ bilo ? Nisam čuo za radostan događaj. Baš sam ja neka francuska sobarica.

OSTAVITE KOMENTAR