Akcija čišćenja od letaka i nalepnica u centru

"Drvo nije bilbord" je naziv kampanje u okviru koje se danas organizovala akcija čišćenja drveća od reklamnih i oglasnih letaka. Subotica već godinama ima problem sa nelegalnim i neadekvatnim postavljanjem raznih vrsta plakata i reklamnih letaka po svim javnim objektima poput semafora, kandelabra, kontejnera, saobraćajnih znakova, a najviše drveća čija široka stabla daju i najveći prostor za lepljenje ovakvog materijala.

 

Drvo nije bilbord ciscenje (1)

 

Koordinatori akcije su Udruženje građana "Authentic Vojvodina"  i Neformalno udruženje građana "Nasmeši se Subotici". Pre početka radne akcije se organizovao mali edukativni "piknik" za članove udruženja i sve zainteresovane građane.

 

Drvo nije bilbord ciscenje (3)

Drvo nije bilbord ciscenje (4)

Drvo nije bilbord ciscenje (5)

Drvo nije bilbord ciscenje (6)

Drvo nije bilbord ciscenje (7)

Drvo nije bilbord ciscenje (8)

Drvo nije bilbord ciscenje (11)

Drvo nije bilbord ciscenje (9)

Na glavnog trgu

Drvo nije bilbord ciscenje (10)

 

Na Korzou još jedna akcija vredna pohvale – čišćenje prizemlja RK Beograd od grafita i plakata

RK Beograd ciscenje (1)

RK Beograd ciscenje (2)

 

Danas i nije bilo toliko posla koliko se očekivalo. Komunalne službe su većinom poskidale sve plakate, a nadamo se da je to bilo u planu redovnog održavanja, a ne inicirano današnjim događajem.

Drvo nije bilbord ciscenje (2)

 

 KOMENTARI

 1. vokille kaže:

  Ubuduće, stranke koji su sve to okačile neka same skidaju. 
  I onaj okrugli stub za oglase prekoputa Jadrana, na ulazu u Korzo izgleda tragikomično, sa svim tim debelim slojevima postera i plakata, izgleda kao da ima stomak, da li namerava iko to srediti u dogledno vreme (tako izgleda već par godina, samo dodaju nove plakate). 

 2. Ivan Su kaže:

  Pa draga gospodo kumalni policajci umesto da sedite po kaficima i obilazite kladionice pisite prije za one koji to rade jer je to KAZNJIVOO! Koliko je prijava napisano?? NIJEDNA!!!  SRAMOTA !!! ZA STA VAS PLACAMO NERADNICI!!!!

 3. Loš Đak kaže:

  Bravo za Viktoriju i njenu družinu. Kada bi samo još našli recept da tako lako očistimo i našu političku scenu…

 4. Ljupco Nikolovski kaže:

  Evo vam jedan lepi aforizam za ekologiju. 

  ,,DIREKTORI SU KOD NAS NAJBOLjI ,,EKOLOGISTE" SVE SU FABRIKE OSTAVILI CISTE"…

 5. Anonimni kaže:

  svaka cast i treba da se ocisti. Samo manji je roblem ako je neko izgubio neko kuce pa postavi leta. A sta kaze gospodin gradonacelnik sto jos po gradu ima plakata njegove stranke. Oce li on sam sebe kazniti. Mislim od nasih para naplatiti kaznu. Pa ceo grad je bio oblepljen plakatima i njegove stranke.

 6. pavle kaže:

  Ja bih dozvolio isključivo osmrtnice i letke za izgubljene životinje i ljude, a i to samo privremeno, dok se ne izgradi neka oglasna ploča u gradu…… Ali ono drugo je inače sramota, a policija bi trebala pozvati te brojeve, naći te ljude i sankcionisati ih……

 7. Double P kaže:

  Ja bih lepljenje tih osmrtnica po centru grada kaznjavao zatvorom.

 8. JimmyQ kaže:

  Preterali su i s tim osmrtnicama…Pa i mi smo u familiji izgubili puno njih i nikad nismo dozvolili da osmrtnica stoji više od dva dana, nigde (a bile su postavvljene na kući, kod pošte, prodavnice  i na bivšem radnom mestu)… Ne samo da nije lepo za videti toliko osmrtnica okolo nego i zbog poštovanja prema njima mislim da nije lepo da im slike lete okolo po gradu, kisnu i da ih kasnije neko gazi…

OSTAVITE KOMENTAR