Ako ste drski…onda u redu

Zavod za zaštitu…Direkcija za… Urbanistički za neznamšta, sva ta važna imena institucija koja vode računa o našoj varoši, u svoje zasluge ubrajaju i obnavljanje Borovo ulice od pločnika do dimnjaka. Jedna od najlepših subotičkih ulica zaista izgleda bolje nego ikad. Obnavljaju se fasade jedna za drugom, vraća im se autentični izgled po strogim propisima, a na početku su dve trafike filigranski urađene u maniru 19. veka i belle epoque.

 

Sve to vas ne sprečava da na ulicu izbacite tezgu, police, frižidere ili šta god. Da zaprečite prolaz i obesmislite sve gorenabrojano, samo ako ste dovoljno drski i primitivni da to poželite. Sva snaga zakona, propisa i običaja života u gradu, pada u vodu kada neko uzurpira javni prostor po svojoj želji.

 

Uzmimo, recimo ovu trafiku, desetak metara od Zavoda za urbanizam.

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. Glibavi kaže:

  Pa prozori Zavoda za urbanizam gledaju na ovu trafiku a radnici tog preduzeca iz tih frizidera kupuju sok. Ah da, zaboravih oni su tamo po partijskoj duznosti, nemaju oni veze sa urabanizacijom oni su vise "pravno" orijentisani. A kako ono bese prva lekcija iz Osnove prava: Jaci ker…

 2. djomla kaže:

  Doterujes, sminkas, pravis propise i istrajavas u njima, svadjas se i teras investitore i izvodjace radova da sve urade onako kako je zamisljeno kako bi se sacuvao objekat i ulica. Stavljas sve pod konac pocev od ukrasa na fasadama, do oluka i klupa, ulazes gomile para jer su restauracije skupe i na kraju padnes na kokakolin frizider.

  P.S. Ne znaci da je vlasnik dobio dozovlu za ovo. Mislim da je to svojevoljno kao sto je Lansky napisao.

 3. ... kaže:

  …ili onaj sto je uzeo pare,iz direkcije ili zavoda,za odredjivanje danasnjeg vlasnika trafike,isto tako resava i dozvole za postavjanje frizidera…

OSTAVITE KOMENTAR