Akva park- oholost pred pad

Akva park i velnes centar na Paliću izgleda,ipak,nije rupa bez dna–kao što to nipošto nije bio ni zatvoreni bazen u Dudovoj šumi,a svakako ne ni zgrada Narodnog pozorišta u centru Subotice.

Nedavno smo saznali da je potrebno još tričavih 730 miliona dinara da se palićka rupa popuni.

Ištvan Pastor, predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara i veteran lokalnog politikanstva, sa ponosom je objavio da je, baš pred izbore, uspeo da pomenuti iznos iskamči od Predsednika Republike i da će njegov sin Balint Pastor, predsednik gradske skupštine, investiciju za ovaj, milijardu i šesto miliona dinara vredan biser turističke ingenioznosti, konačno privesti kraju.

Dakle, ne treba da brinemo, jer sve je sada pod kontrolom ove dvojice titana građevinarstva i vizionara urbanog planiranja. O njihovom biznis akumenu govore toliki, kvalitetno i smisleno ostvareni mega projekti: bazen, pozorište, pločnici na kojima bi nam i Pariz pozavideo.

Suludo je, je li, pitati se zašto je budžet za Akva park već nekoliko puta probijan i korigovan, zašto se menja projekat i dovode drugi ljudi u miks…Izlišno je sve dovoditi u vezu sa Mađarskim pograničnim resortima slične sadržine, koji su itekako popularne destinacije srpskih turista…To je nonsens, teorija zavere.

Izlišno je, zapravo, pitati bilo šta…Odgovori će, kao i toliko puta ranije, biti tek terminološka buka smuljana u rečenice koje ne znače ništa. Komplikovano je, ionako ne biste razumeli…

To je tek istina: svakako da nije lako razumeti tu perpetualnu pohlepu lokalnih vlastodržaca i sad već  čuveno razmetanje u bedi, onu smirenu i odmerenu retoriku optuživanja prethodnih secikesa, aroganciju nekompetentnih lakeja i marioneta.

Još je, dakako, teže razumeti, čak i u ovom našem pseudo – savremenom društvu,  potpuni nedostatak osećaja lične odgovornosti. To je atavizam. Političko samoubistvo. Gospoda Pastor to itekako znaju.

Znaju li i da oholost dolazi pre pada?

Saznaće uskoro.

 

Srpska stranka ZavetniciKOMENTARI

 1. Instalater kaže:

  Auuu, izem vam pravopis. Ako radite kao što pišete, kukala vam majka.

  • vasa kaže:

   Да заиста је чудан однос локалне власти СВМ који све ради да ништа не уради, наравно питање је што су СНС у коалицији , кажу виши интереси.

 2. Rax kaže:

  Koji konfuzan tekst. A ova morahalom tema, nikako da splasne. Mogli su sns da zavrse do sada. Ako se ne varam rok izgradje je bio 1-2 godine. Nisu trebali da cekaju da mali pastor zauzme neku poziciju u subotici. Tu su bile demokrate i njihov marsal plan, pa sns- ovci sa absoultnom vlascu, mogli su sta su hteli da rade,ali izgleda da bas pozoriste i ovaj jadan aqua park nikako da zavrse.

 3. Korisnik kaže:

  Vrlo providno za jednu stranku (ili šta li su već..) koja podržava istu političku opciju kao i gore spomenuti. Ni jednom rečju ne spomenuše sns, njihovog tvorca i sakupljača potpisa. Ne spomenuše onoga koji je sve započeo, maznuo pare i nestao. Mislite li da ćete na ovome pobrati glasove? Nećete, jer vas je narod prozreo kao i sve one slične vama koji glume opoziciju. Nestaćete posle izbora kao da niste ni postojali.

 4. Anonimni kaže:

  Lažna opozicija
  Režimski projekat odvlačenja glasova

 5. Odvukli ih dabogda kaže:

  Anonimni – Odvlačenja glasova, OD KOGA? Bistar si kao i obično, kao boza.

 6. Rax kaže:

  Cuj u subotici “ svoji na svome“.
  Popis stanovnika 1910 godine:
  Madjara ca 59%
  Bunjevaca ca.38%
  Srba 3,7%
  Nemaca 2,nesto, itd.

  • vasa kaže:

   Попис показују како се структура становништва мења 1910 је година када је од раније вршена мађаризација и то веома сурова,1912 је забрањено коришћење ћириличког писма од 1868 мађарски је био службени језик , што је утицало на промену структуре становништва.

 7. Tramp kaže:

  Verujem da i vrapci a i g.predsednik u BG, vrlo dobro znaju koje zlo je klan Pastori, pogotovo udruženi sa klimoglavcem g. gradonačelnikom.Problem svih problema je; gde nam nestade tužilaštvo i ovo Suboticko a i ono u BG.tj državno.
  Ocigledno da se namerno vrši opstrukcija od strane zaposlenima u istom organu.

 8. vitez kojo kaže:

  Za sve te pare što je uloženo u akvapark, u jezero Palić, u pozorište i u razne spomenike i fontane mogli su da urede sve ulice i Subotici i okolini, sa LED osvetljenjem i kanalizacijom, Palićko jezero sa prečistačem zajedno, da plate policiji da redovno radi svoj posao i grad bi bio bezbedan i preko dana i preko noći plus 5 kg mešanog mesa sa lepinjom, salatom i pivom za svakog stanovnika našeg grada i još bi ostao koje milionče.

 9. Mare kaže:

  Srbija je bogata drzava kad moze toliko da se pokrade a da opet, ostane i za sledece u redu. Najisplativije je danas baviti se politikom. Dzepovi puni, odgovornost nikakva, znanja nigde a obrazi ko djonovi. Za te pare su mogli napraviti palicki Moraholom, sanirati celo jezero i da ostane jos nesto za pozoriste pa da ga najzad zavrse. Zalosno sta uradise a jos zalosnije sto narod to tolerise, zanemaruje i drzi doticne na vlasti.

 10. Ee aaa ma kako da ne kaže:

  Rax,

  Zaboravio si koliko je bilo crnaca .
  Stvarno mislis da je Srba bilo samo 4% ?
  A Nemaca samo 2% ? Pa skoro sve stare kuce u centru Subotice su bile u vlasnistvu ili Nemaca ili SPC.Nesto nije bilo tih Madjara ,ili su bili po njivama.
  Inace zbir tvojih procenata je 102,7

 11. Pravda kaže:

  Bravo , vidi se da su Luka Radulović i Bambi na zadatku…Njihov „kum“ Laban je krenuo sa akva parkom i sad po zadatku prebacuju odgovornost na Pastore.Neće vam ovo proći , sve se zna u Subotici i upravo će Labanovci u zatvor.A Milici Žalosnoj čestiyam na kadrovima

 12. Zig zigi kaže:

  Vitez Kojo
  Za te pare sto su ovi i predhodni spucali u razne projekte, arapi su izgradili Abu Dabi sa pistom za formulu 1 i sa aerodromom.

 13. Vojvodjanin kaže:

  Ne ne!
  Za te pare Elon Mask je napravio svemirsku letelicu, otisao u svemir i vratio se i jos mu je ostalo toliko da moze da plati osoblje i opremu za lansiranje i da napravi fabriku elektricnih automobila

 14. Rax kaže:

  Sto sam ja napisala,je iz zvanicnog dokumenta. Inace “ ca“ znaci cirka, tj. Odprilike. Kuce su uglavnom jevrejske,a jevreji su bile i arhitekte. Zato nema ni jednog salasa nemca ,tj jevreja. Da li su se jevreji deklarisali kao nemci ili madjari,to ne znam. Nemci su bili naseljeni u banatu. Inace,ne treba puno pametovati, ko je odakle, dovoljno je otici na groblja, videti broj crkava, tu se pise istorija.

 15. Erdeg kaže:

  Treba objaviti ko si ti akteri koji imaju ,deonice’ u kompleksu Morahalom iz Subotice i ololine? Nakon toga sve će biti jasno.

 16. Rax kaže:

  Eto erdeg, objavi ti molim te. Godinama se ponavlja mantra, a dokaza nigde. Bilo bi dobro saznati istinu. Ova morahalom tema, jako lici na temu djilasa. Vucic i njegovi pajtosi,tvrde da je djiilas lopov. Kao odgovorni gradjani,a pogoto kao najvisi funkcioner drzave, ima obavezu da uhapsi djilasa i da ga sankcionisu. Ako neko zna,gde se moze saznati o deonicama banje morahalom,ja cu rado posvetiti vreme da saznamo istinu.

 17. Cirkaj malo kaže:

  Rax – Ako nešto ne znaš, onda bolje ćuti, izgledaćeš pametnija. Idi u Aleksandrovo pa se raspitaj koliko je Nemaca tamo živelo, pogledaj dosta ulica u gradu, recimo Gajevu – koja je bila švapska ulica – sve same švapske kuće, itd. A kad smo kod cirkanja (ca), zaboravila si da napišeš da je gospode Hrvata bilo u Subotici 39, ali ne cirka nego brojčano tačno toliko po tom popisu. Pa opet, i oni su danas ovde „svoji na svome“. Šta na to kažeš? Bolje cirkaj nešto nego što ovde prosipaš „mudrosti“.

 18. Rax kaže:

  Ja cu cirkat,a ti nemoj da ides u aleksandrovo,vec postavi podatak sa izvorom,koliko je koga bilo. I samo informativno, moje misljenje je: da je multikulturnost bogatstvo. Nikako nije zdravo za sredinu,da neki narodi namecu svoje, drugima.

OSTAVITE KOMENTAR

45 + = 54

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: