Akvapark i spa centar na Paliću gotovi do proleća 2020. godine

Investicija je vredna više od milijardu dinara, a finansiraju je Republika, Pokrajina i Grad Subotica.

Budući relaksaciono-zabavni centar prostiraće se na 30.000 kvadrata i projekat je poveren preduzeću “Park Palić”.

Kompleks će imati pet zatvorenih i pet otvorenih bazena, otvoreni dečji bazen, bazen za odrasle, bazen sa toboganima, bazen povezan sa tapidarijumom i postojeći termalni bazen.

“Nakon pripremnih radova urađeni su armiračko-betonski i zidarski radovi na izgradnji dečjeg bazena površine 700 kvadrata, bazena sa kompleksima tobogana na oko 160 kvadrata i kule za tri tobogana visine 12,3 metara. Ofarbana su oba bazena, kule, montirana ograda na kuli, čime je završena prva faza radova”, kažu u “Park Paliću”.

U drugoj fazi gradiće se veći bazen, bazen sa toboganima i kulom od 15 metara. Biće izgrađen i zatvoreni velnes i spa centar na 3.000 kvadrata. Unutrašnji bazeni biće u kombinaciji termomineralne i obične vode, a u planu su i prateći sadržaji.

 

 BlicKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Živi bili pa videli šta će da nam donese “akva park” i da li će da opravda investiciju. Što se tiče idejnog rešenja ponovo ćemo dobiti neki ultramoderni stil na obalama gde je najviše zastupljena gradnja starim stilom koji je prepoznatljiv – da li je neko razmišljao o tome? Verovatno će biti ista situacija kao u slučaju recimo hotela Prezident gde umesto pogleda na jezero za turiste i pogleda sa jezera na hotel (koji ne odstupa mnogo od lokalnog stila) svi gledaju kotlarnicu koja je između!

 2. ffilozoff kaže:

  Nejasna vest !! Gotovo do proleca 2020 ? Prva, faza,druga faza…? Zavrseno do proleca sve??? Otvoreni i zatvoreni bazeni??? Radovi ce se voditi za vreme zime? AJD i to cudo da vidimo,mada mislim da je na tabli pisalo zavrsetak radova 2019???

 3. Petar kaže:

  Podseća malo na priču o pozorištu kada krenu te faze da spominju…

 4. Drapo 2 kaže:

  Al ce biti para… imace i za kampanju, i za jos kuca na moru… samo NAPREDNO!

 5. weng chun kaže:

  1deo ok 2deo da se radilo
  dalje bilo bi vec gotovo.
  2020 samo da se otvori.
  Radi se obilaznica.ok
  Cisti se kasarna ok
  Moze to brze kad se vec
  radi..

 6. JEDAN OD kaže:

  Ima nade. Tako su i “žuti” pre političkog kolapsa žurili da završe bazen na Prozivci. I završili su.

 7. Erika kaže:

  Videla sam tobogane izgledaju fantastično pogotovo onaj deciji.. jedva čekam da otvore bazen

 8. Zorica kaže:

  Izbori su cudo,,,,,izbori izbori,,,

 9. vitabrevis kaže:

  Ovih dana, neka čudna tišina na gradilištu. Da nisu radnici na “gradilištu” u Crnoj Gori?

 10. Tarabic kaže:

  Na gradilistu dva radnika nesto rade, posecena ona lepa velika drva… Zarad plastike i betona….
  Cele sezone zatvoren termalni…. Po vidjenom nebi rekao da ce biti gotovo, zimi gradnja necega sa vodom hmmm veoma zanimljivo….
  Imate stari tobogan koji je lep iako neradi…
  Sta je sa higijenom na Palicu? Sta je sa pijacom vodom na Palicu?
  Sta je sa lepim vikend naseljem?
  Komarci?

 11. hugo grocijus kaže:

  ovo žure da završe u rekordnom roku. A pozoriište ništa – tamo samo spoljna ljuštura i napredak puževim koracima .
  toliko o plemenitosti političkih karaktera i njihovom akceptiranju umetnosti.

 12. Alas kaže:

  Konačno da probudimo i Palić. Biće dobro i za nas a i oni južnije provodiće praznike i vikende kod nas bez čekanja na granici.

 13. Kristijan A kaže:

  Jeftin populizam,sam direktor u prisustvu par svedoka je izjavio da želi da izađe iz tog Skadra na Bojani ali ne zna kako.U samoj naprednjačkoj deponiji je neverica jer znaju da para nema.Boje se da započinju projekte jer nisu zatvorili finansijsku konstrukciju.Pogledajte grad vam liči na Bejrut.Zgrade se ne završavaju i
  kašnjenja su svugde.Sve ruše i ostavljaju zaparloženo tipa bazena.Nema novca za tekuće održavanje.Staze koje su popločavane se urušavaju,putevi su puni rupa,kanalizacija se raspada,grad je u fekalijama kod većih padavina,građani se dave u smeću i smradu divljih deponija.Još malo pa će početi kuga i kolera da se javljaju kao srednjevekovne bolesti……Subotica je grad bez održivog i realnog plana razvoja koju čerupaju bednici i goveda na vlasti.

 14. easy58 kaže:

  Valjalo bi se objaviti ko stoji iza pompeznih izjava i šta mu se dešava ako ne ih ostvari nadalje ne bi bilo loše da se tačno kaže šta im znači ovo što su objavili, koliko ima faza podfaza i nadfaza ustvari jednostavno rečeno kad će tobogani i bazeni proraditi za posetioce a što je još važnije dokle će se moći upotrebljavati i ko odgovara a ko ne potraje duže od do otvaranja, ko snosi posledice za eventualne zastoje zbog nekvalitetne izrade, ko su nadzor i kakav ugovor imaju ovi brzi izvođači. Ako se već poverava ovolika igračka Park Paliću šta su njihove obaveze da omoguće najpre povoljno korištenje za građane Subotice i kakve su im obaveze za to privuku turiste koji treba da učine ovu investiciju isplativom, i da se ne zavaravamo oko toga ko finansira ovakve investicije jer svaki dinar koji “daju” republika, pokrajina i grad su zapravo novci oduzeti od nas na raznorazne često bezobrazne načine.

 15. B kaže:

  @Hugo Grocijus
  Ti što odlučuju o završetku ovoga ili onoga nisu baš Subotičani…

 16. Anonimni kaže:

  vilozof uvek mora biti glup ili sumu glupi komentari

 17. ffilozoff kaže:

  P.S.-KO stoji iza ove izjave? Jer novac je NARODNI,a NE znamo kome smo dali novce??? A prica se po gradu da novca nema ni za Y,pozoriste,fontanu,bazene…DAJ zavrsite nesto,pa da tapsikujemo…

 18. ffilozoff kaže:

  Anonimni kretenu,ostavi drogu i alkohol,pa ARGUMENTOVANO komentarisi,i ako imas suprotno misljenje izgovori tacno

 19. jazol kaže:

  Ma predaće se to do izbora svakako. Mogu da se kladim u to. Posle ako se zidovi počnu pucati ili tobogani lomiti, koga to interesuje više Imaće četiri novih godina da se opet nešto izmisli. Možda će i da radi dva sata nedeljno kao slavi novi aerodrom, ali samo neki deo i to u posebnim uslovima to jest nikad.

 20. Josipa kaže:

  Kristijan A, easy 58…
  Smanjite malo doživljaj i tu šatro apokaliptičnu paranoju… Zvučite prilično… luzerski

 21. Istina... kaže:

  Potemkinova sela bezbrojna. Nova Atlantida u Antisistemu.

 22. PEROVIC SVETOZAR kaže:

  OD SAD SAMO PUNO IME I PREZIME PA KOMENTAR DRK ..IJE HEJTERSKE

 23. stormwatch kaže:

  Pricanje pricha i predizborne smejurije…..

 24. Miki kaže:

  “Ofarbana su oba bazena” WTF???? Zar ovi nisu culi za keramicke plocice????

 25. pantic kaže:

  Istina…
  Ahhh, dobro je vratio si se s godisnjeg…

 26. punisher kaže:

  dzaba seljačinama moć, funkcija i pare kad nemaju gram mozga. Mogu misliti na šta će ovo da liči, koliko će biti rentabilan i dokle će trajati.
  Džaba odelo naprednjaci još uvek ste glu*i ko daska ( izvini dasko)

 27. Croat kaže:

  Blic se baš surovo poigrava sa emocijama i zdravljem našeg dežmekastog montenegrina.Mora biti da je zacvilio i obećao da će slušati i čekati kosku a ne krišom uzimati.

 28. Marika neni kaže:

  Ali sliku o ovom aqua parku kvari slika sa puta na prilazu gradu Subotici kada od tih silnih milijardi nema koja parica da se izdvoji za novu tablu i da se pokosi trava duž puta do grada …. ili neko nije dobio dovoljan IMT koeficijent ( imal mene tu ) !

 29. Zeleni kaže:

  A hranu i pice ce nam prodavati kao u zoloskom sve njihovi ljudi e subotice

 30. Palicanin kaže:

  Radovi stali u sred sezone….mora i u Montenegru da se radi jer, i tamo je sezona samo do zime… a lovu su vec nekako namakli !

OSTAVITE KOMENTAR