Aleksandar Veselinović: Uvek ćemo igrati za gol više

SPARTAK je apsolutni hit sa severa Bačke. Ne samo zbog sjajnih rezultata i trećeg mesta na tabeli, već i zbog činjenice da “plavi golubovi” iz Subotice igraju lepo za oko, agresivno i – napadački. Posle Zvezde i Partizana, najefikasniji su tim u Superligi (38), jer samo “večiti” imaju i bolju gol-razliku (+18). Najveće zasluge pripadaju treneru Aleksandru Veselinoviću, ali on ne želi da svojata pohvale.

– Odmah da kažem da su igrači najzaslužniji za zaista lep i berićetan period, ali moram da istaknem i neizmernu pomoć svog stručnog štaba. Pre svega Vlade Gaćinovića, s kojim radim, evo, već u trećem klubu, zatim Sava Pavićevića i Žakule. Jedan čovek ne može ništa sam da uradi u modernom fudbalu. Rekao bih da sam ja, kao šef stručnog štaba, praktično koordinator rada u Spartaku.

Skromnost u fudbalu, u Srbiji, baš i nije neka vrlina, ali Veselinović očigledno čvrsto stoji, sa obe noge, na zemlji.

– Kako god, ali ja smatram da je skromnost vrlina, i zato insistiram kod mojih igrača da se tako ponašaju. I da, pre svega, moraju da budu pošteni prema sebi i ekipi.

Spartak se nikada ne brani, tako je bilo i protiv Partizana u Humskoj (1:1).

– I tako će biti dok god sam ja trener Spartaka. Jednostavno, tako sam vaspitan. Još od vremena kada sam kao klinac počeo da igram fudbal, dve i po godine u splitskom Hajduku, pa dve u Crvenoj zvezdi. Zato ćemo uvek igrati za gol više, bez obzira na ime protivnika. U klubu poštuju moje ideje i zamisli i ja radim mirno i nesmetano. Spartak, na čijem je čelu Dragan Simović, sjajno je organizovan. Moram, naravno, da istaknem i da su ljudi koji su radili pre mene takođe zaslužni za sadašnje uspehe, jer su mi ostavili odličnu selekciju.

Kada su letos otišla četvorica važnih igrača – Mudrinski, Jovović, Anđić i Slovenac Kresp – mnogi su se uplašili za sudbinu Spartaka.

– Bili smo skromni, ćutali smo i pripremali se za sva moguća iskušenja. I napravili smo izuzetno perspektivan tim, šesti najmlađi u Evropi, daleko najmlađi u Srbiji. Ponosni smo što imamo reprezentativce i u A i u mladoj selekciji, kao i u mlađim kategorijama, i to je naša zvezda vodilja. Interesovanje za nekoliko naših igrača je izuzetno, šteta je što ova ekipa neće igrati bar dve godine zajedno, jer bi, tvrdim, bila ponos srpskog fudbala. Ali sam svestan i da klub od prodaje mora da živi, zato se time ne opterećujem. Znam da će čelnici kluba uraditi ono što je najbolje za Spartak i fudbal u Subotici.

VOJVODINA NISU DVA ČOVEKA

U Vojvodini je bio kratko, ali mu nije bilo slatko. Kako se Alekskadandar osećao kada je njegov Spartak “spakovao” Novosađanima “pet lakih komada”?

– U pripremi za tu utakmicu borio sam se u sebi da ne dozvolim da prevladaju emocije. Nisam hteo da dozvolim da to bude moj obračun sa dva čoveka, da se sve svodi na neku osvetu, već da to bude duel za bodove Spartaka i Vojvodine. I ponosan sam na taj potez. Pobedili smo sa 5:0 i to je to, jer ja Vojvodinu ne poistovećujem sa ta dva čoveka. Osim njih, sa svima ostalima imam i danas odličan odnos.

 

Večernje novosti

 KOMENTARI

 1. Valderana kaže:

  Osim kada odete na rajko mitić, tamo se sklanjate.

 2. b/w kaže:

  cuj sklanjali se…

 3. Stipan 024 kaže:

  @ Valderana
  Poštovani/a ako ste gledali utakmicu onda ste mogli videti da sklanjanja nije bilo, kao ni protiv Partizana ni protiv bilo koga, Spartak ima tri poraza, dva minimalna, po jedan od Zvezde i Partizana i jedan jedini za koji može da se kaže da je bio takav da je tim nadigran, utakmica u Surdulici od Radnika, što je normalno za jedan ovako mlad tim, mislim normalno da ima oscilacije i da ima jedan loš dan.
  Zaista je šteta što će deo ove sjajne ekipe morati da se proda, da nije tako zaista bi ovaj tim pravio za dve godine čuda.

OSTAVITE KOMENTAR