Aleksić prvi kandidat za gol Orlova

KO će na gol Srbije protiv Radamela Falkaoa, Džejmsa Rodrigeza, Džeksona Martineza i ostalih asova Kolumbije, enigma je za selektora Sinišu Mihajlovića. Vladimir Stojković leto je proveo tražeći angažman, vratio se trenizima u Partizanu, ali nema utakmica. Željko Brkić je povređen i na teren će tek u 2014, pa je od standardne trojke u svetskim kvalifikacijama ostao samo Branimir Aleksić.

Iako je na izlaznim inostranim vratima, odradio je svaki minut na pripremama Spartaka i prema kontinuitetu branjenja i kvalitetu sigurno zaslužuje da konačno dobije šansu i sa sebe skine taj oreol „rezerve rezerve“.


– Ako se Brkić i Stojković ne oporave, nemam problem da mi Aleksić brani u Zagrebu. Imam veliko poverenje u njega – izjavio je selektor Mihajlović mesec dana pred gostovanje u Hrvatskoj.


Poverenje, znači, postoji jer Aleksić nije imao gde da ga prokocka kod Mihajlovića i logično je da u situaciji kad su „jedan“ i „dva“ van stroja, šansu dobije broj „tri“ koji po logici postaje „broj jedan“. Ali, nespokoj pred prijateljski meč 14. avgusta u Barseloni čini se da je više vezan za kvalitet Kolumbije nego za nedostatak golmana.


Mihajlović, uz Aleksića, ima i Damira Kahrimana kome je propao transfer u Metalist iz Harkova. Ima i Bojana Šaranova (Makabi Haifa), najboljeg golmana Izraela za prošlu sezonu, ima i Milana Lukača (Partizan), odnosno Bobana Bajkovića (Crvena zvezda) koji su spasili večite većih blamaža u uvodnim evropskim mečevima protiv Širaka i Vestmaneje.

 

ZAŠTO SE REMETI MLADA?

MOŽDA i golman mlade selekcije Nikola Perić dobije šansu, izjavio je selektor Mihajlović i dodao još jednu čudnu ideju poput onih kad je hteo da proba kadete Partizana Pantića i Radonjića. Čudna je, ne zbog kvaliteta talentovanog čuvara mreže Hajduka iz Kule, već zbog činjenice da on kao prvi golman mlade selekcije ima prijateljski meč 12. avgusta protiv Makedonije, što je generalna proba za start kvalifikacija. Neuspesi mlade selekcije Srbije počevši od EP u Švedskoj 2009. pa naovamo u najvećoj meri su posledice čudnih i sebičnih odluka selektora „A“ tima (Antić, Petrović, Mihajlović). Zato nema potrebe da se baš sada remete plan i program Radovana Ćurčića.

 

STATISTIKA 2012/13.

BRANIMIR ALEKSIĆ (22)

Klub: Spartak

Mečeva: 33 (51 gol)


DAMIR KAHRIMAN (28)

Klub: Tavrija

Mečeva: 17 (27 gol)


BOJAN ŠARANOV (25)

Klub: Makabi Haifa

Mečeva: 28 (21 gol)


MILAN LUKAČ (27)

Klub: OFK Beograd, Partizan

Mečeva: 31 (33 gol)


BOBAN BAJKOVIĆ (28)

Klub: Crvena zvezda

Mečeva: 34 (39 gol)KOMENTARI

  1. shtrokavi kaže:

    BRANCHESTER U MANCHESTER !

OSTAVITE KOMENTAR