Aleksić za Sportal: Ne bojim se Stojkovića i Bajkovića

Već nekoliko godina Branimir Aleksić je na meti večitih rivala, letos je bio na korak od Humske, ali je ipak ostao u Subotici. Golman Spartak Zlatibor vode nije pogrešio, dobre odbrane i mesto među stativama u kontinuitetu donelo mu je i veće poverenje selektora Siniše Mihajlovića, kao i debi za A selekciju protiv Švedske u maju. Ipak, došlo je vreme i da se mladi čuvar mreže oproba i u jačoj sredini. Pred njim je samo da odabere stranu Topčiderskog brda ili inostranu destinaciju.

– Sigurno je da prija interes Partizana i Crvene zvezde. Ipak, miran sam, hoću da iskoristim odmor u potpunosti, da napunim baterije i da se što bolje pripremim za drugi deo sezone – priča Aleksić za SPORTAL.RS.

 

 

Da li imate ličnu želju kada je u pitanju nastavak karijere?

 

– Najbitnije mi je da branim. Gde god da budem, želim samo da imam kontinuitet i da se pravilno razvijam. Mlad sam i potrebno mi je da nastavim da nadograđujem znanje.

 

Šta kaže menadžer, kako Vas on savetuje?

 

– Nemam menadžera! Svestan sam i sam da je vreme možda za iskorak u karijeri, prošao sam sve mlađe kategorije Spartaka i sada je potrebno da donesem pravu odluku.

 

Plaši li Vas možda konkurencija u vidu Vladimira Stojkovića u Partizanu?

 

– Nema straha od kolega iz večitih rivala. Samo je bitno da je sredina dobra i atmosfera da je drugarska. Konkurencija može samo da natera igrače da više rade i da se nadograđuju na svakom polju.

 

Ako Vas ne plaši konkurencija od kolega iz Crvene zvezde i Partizana, ima li straha pred meč sa Hrvatskom u Zagrebu 22. marta?

 

– Ne bojim se Hrvata ni atmosfere koju će da naprave. Verovatno će, kako se meč bude primicao doći do pozitivne treme, ali nju ćemo kanalisati u pravom smeru. Potrebna nam je podrška srpske javnosti, jer mi međusobno imamo poverenje jedni u druge, selektor Siniša Mihajlović veruje u nas, a i mi u njega – zaključio je Aleksić.

 

SportalKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR