Ambasador Izraela promoviše Suboticu

Gradovi Subotica, Vranje, Leskovac, Pirot i Bujanovac su juče u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dobili „ambasadorske timove“ koji će raditi na unapređenju poslovne klime i privlačenju investicija.

 

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je kazao da je od izuzetnog značaja za Srbiju promocija investicija u opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem.

 

– Uloga države kao ključnog igrača u ekonomskim odnosima ostaće i nakon smirivanja svetske ekomske krize, a kada se kaže država misli se ne samo na centralnu, već i na lokalnu vlast – kazao je ministar a prenela eKapija.

 

Svaki tim čine gradonačelnik, jedan ambasador zemalja Evropske unije (EU) i Izraela i jedan uspešni privrednik. Tim grada Subotice su Saša Vučinić, ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol, i izvršna direktorka kompanije Tigar iz Pirota Jelena Petković.

Artur Kol ambasador Izraela

– Uloga ambasadora i privrednika je da pomognu gradovima da iskoriste prednosti koje imaju, pokažu ekonomski potencijal i povežu se se potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima – kazao potpredsednik NALED Goran Jović a prenela eKapija.

 

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je za lokalnu televiziju Yueco istakao da je „ambasadorski tim“ za promociju investiranja u Subotici značajan zbog toga što je u pitanju besplatno lobiranje, za koje bi da nemamo podršku Nacinalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj morali da platimo milionske sume. Za trošenje tih miliona, i kada bi ih imali, ne bismo imali podršku zajednice, dodavši da očekuje da će biti premašena cifra od 2.000 novih radnih mesta za vreme njegovog mandata.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Sreća pa ambasador zna srpski kako bi se inače sporazumeo sa gradonačelnikom.

 2. onako usput kaže:

  „premašena cifra od 2.000 novih radnih mesta za vreme njegovog mandata“

  A 5000 ostalo bez posla, prosecna plata pala ispod proseka Srbije uz dalju tendenciju pada. To je takodje njegov uspeh.

 3. Korisnik kaže:

  Zaista treba biti maliciozan i napadati gradonacelnika za svaku sitnicu… Ne zeleci ovom prilikom da ga branim, zelim samo da kazem da ovakvo pljuvanje od „onako usput“ posetioca nema nikakvog smisla… Na koji nacin da gradonacelnik zaustavi otpustanje radnika? Na koji nacin da nalozi privatnicima da isplacuju po 1.000e plate? Hajde, daj resenje.. i svoje ime.. pa cemo za Tebe glasati na sledecim izborima. Ako nemas resenje, ni predlog.. nemoj dalje pisati i pljuvati.. jer ces se sav zapljuvati… a to nije lepo.. Tebi, gradonacelnice, zelim puno uspeha u buducem radu.. samo napred!!!

 4. onako usput kaže:

  Tacno tako, ne moze da zaustavi otpustanja ali ni da zaposljava, nek se ne hvali necim sto nije uradio. Gradonacelink je svima, pa nek kaze da je za vreme njegovog mandata otpusteno toliko i zaposleno toliko, nek barem jednom u svom zivotu bude objektivan. Ako se stidi tih otpustenih nek ne pominje te zaposlene.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: