Ambasadori Skandinavskih zemalja posetili Suboticu

Ambasadori Švedske, Danske i Norveške posetili su Suboticu i vodili razgovore sa gradonačelnikom. Bilo je reči o privrednoj saradnji i mogućim investicijama. Pored toga, ambasadorima su predstavljeni ekološki programi grada, mogućnosti u ulaganje u Palić i turizam, kao i poslovi oko poboljšanja energetske efikasnosti.
"Drago mi je da sam imao priliku da ugostim ambasadore iz tri Skandinavske zemlje. Mi težimo da imamo njihov standard, sistem vrednosti kao i poimanje ljudskih prava. Naravno o tome smo govorili u prvom delu sastanka, a u drugom o mogućoj privrednoj saradnji i investicijama" – rekao je gradonačelnik Saša Vučinić.
Ambasadori Švedske, Danske i Norveške prvi put su posetili Suboticu. Švedski ambasador je istakao da ne smatra da je Srbija zemlja sa visokim stepenom rizika za ulaganja, a tome govori u prilog da 70 firmi već posluje u Srbiji i u planu je da se u Beogradu otvori Ikea koja bi bila centar za ovaj region. Ambasadori su istakli da je Srbija interesantna zemlja za njih, kao i Subotica i da su došli da naprave uvid koje su mogućnosti za ulaganja na severu Bačke u pogledu privrede, ali i političke situacije. Ambasadori su istakli da je bilo reči i o integracijama u Evropsku uniju, kao i saradnji sa susednim zemljama.
Vučinić je na kraju dodao, da ostvaruje obećanje koje je dala lokalna samouprava da će što više predstavnika ambasada posetiti Suboticu i da će im biti predstavljeni programi ekonomskog razvoja i mogućnosti za investiranje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: