AMSS: Mađarski carinici rade usporeno

Zbog „usporenog rada“ mađarskih graničnih organa, na prelazima Horgoš i Kelebija od prošle noći su kolone teretnih vozila, koje su dugačke desetak kilometara.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS), kamioni na prelazima Horgoš i Kelebija čekaju duže od 15 sati, jer mađarska strana prihvata po oko 300 kamiona dnevno, iako je kapacitet tih prelaza veći od 1.000 kamiona na dan.

Teretnjaci na izlaz iz Srbije na Kelebiji čekaju šest sati, Horgošu pet sati, Šidu četiri sata, Batrovcima i Bezdanu po tri sata, i na Preševu jedan sat, koliko se na tom prelazu čeka i na ulazak u Srbiju.

Na ostalim graničnim pelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

BetaKOMENTARI

 1. Boban kaže:

  To je sve normalno od kad je migrantska kriza uzela maha a država Srbija ne preduzima ništa. Zbog toga su kontrole detaljnije i duže. Nažalost, tu su vozači j… strana i nemamo pojma kolika je njihova patnja u tim kolonama.

 2. Pandur kaže:

  Juče u noćnoj smeni na Horgošu su primili samo 160 kamiona a čekanje na kraju smene je bilo 12 sati. Ovo vam govorim iz prve ruke!

 3. Petar G. kaže:

  Naslov je nepotpun.
  Ispravna verzija naslova bi trebalo da glasi:“AMSS: Mađarski carinici rade usporeno već nekolko godina unazad“.

 4. laki kaže:

  @Petar G.

  Mađarski carinici rade po protokolu i pravilima. Kod njih je svako malo uhapšen poneki carinik zbog neobavljanja svojeg posla u skladu sa zakonom i primanja mita. Dotle kod nas carinici sa 60-70 hiljada plate poseduju kule i gradove. Ko tu radi onako kako treba?

  Inače, zahvalite se pametnoj politici našeg vrlog predsednika, zbog kojeg nećemo nikad ući u EU i za nas će granice, prelazi i čekanje zauvek postojati.

 5. Anonimni kaže:

  madjarski carinici teski dziberi oduvek bili

 6. Deki kaže:

  Migranti se raduju novom prelazu

OSTAVITE KOMENTAR