Anita Calbert i Dragomir Ristanović su pobednici 3. Subotičkog polumaratona

U Srbiji je Subotički polumaraton najpopularniji posle Beogradskog maratona. Svake godine privlači sve više ljudi. U prvoj godini je bilo oko 500 učesnika, prošle godine 640, a ove godine je trčalo oko 1500 takmičara.

Nakon dečijih trka je 3. Subotički polumaraton i zvanično otvoren. Trkače su pozdravili Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i Timea Horvat, zamenica gradonačelnika. „Želim da svi takmičari, kojih je ovde 1500 iz 15 zemalja, ponesu lepe utiske iz Subotice, i da se sećaju ovog dana” – rekao je Bogdan Laban.

Na polumaratonu među muškarcima pobedio je Dragomir Ristanović iz Beograda, sa vremenom jedan sat 17 minuta 20 sekundi. Prvi put je trčao na Subotičkom polumaratonu, ali je izjavio da su ga odmah impresionirale fantastične građevine i odlična atmosfera. „Bilo je zaista naporno. Ovo mi je drugi polumaraton u poslednjih nedelju dana, ali ponela me atmosfera. Prvi put sam ovde, prelep grad zaista, fini ljudi, ozbiljna organizacija. Hvala volonterima i svima koji su nas bodrili” – izjavio je pobednik.

Pobednica ženskog polumaratona je Anita Calbert, saradnica Panon RTV-a sa vremenom jedan sat 41 minut 35 sekundi: „Bilo mi je vrlo toplo. Stalno sam se polivala vodom, ali sam se dobro osećala, put je zaista bio divan. Lepo je bio označen, a bilo je i dosta punktova za osveženje. Tako da sam se izvanredno osećala.”

Učesnici polumaratona su dobili posebne medalje, na kojima se vidi jedna karakteristična subotička zgrada: Rajhlova palata. Svi koji su se prijavili na vreme, dobili su i po jednu personalizovanu šolju sa imenom i startnim brojem takmičara. Organizatori smatraju da će sledeće godine učešće biti još masovnije, a manifestacija još kvalitetnija.

 RTV PannonKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Da nebude da stalno pljujemo po gradskim ocima , ovaj put pohvala za organizaciju!

 2. Atila kaže:

  Jel i “serif” trcao maraton ili je njegova disciplina gradnja apartmana i betoniranje cipela

 3. Anonimni kaže:

  Trcanje u betonskim cipelama, staza , palicko jezero:)

 4. MB kaže:

  Bravo za organizaciju i događaj …

  Šteta što i drugi lokalni mediji (bliži ‘vlastodršcima’) nisu prenelil rezultate p-maratona i utiske takmičara.. opet, saznao sam za plasman ‘Ekipe “Kraljevina Srbije Peđa RS auto”‘ što me je uveselilo na drugi način.

 5. Marija kaže:

  Zašto se ne pominje učešće osoba sa hendikepom?

OSTAVITE KOMENTAR