Anketiranje stanovništva

Na današnjoj konferenciji za štampu G17+ najavljena je akcija anketiranja građana u cilju uspostavljanja dvosmerne saradnje komunikacije sa građanima Subotice, i to ne samo u vreme izborne kampanje kako je to uobičajeno, jer problemi postoje svakodnevno i oni se gomilaju iz meseca u mesec, zatim u cilju dobijanja realnih podataka o temama koje su značajne za život i važne su građanima Subotice kao i selektiranje prioritetnih tema kako bi G17 PLUS, prema sferi svojih uticaja, pomogao da se rešavaju aktuelni problemi građana Subotice.

Anketom, a ne pretpostavkama, se najlakše i najverodostojnije dobijaju stvarne činjenice potreba Grada, i s obzirom na to da stvarna komunikacija sa građanima nije razvijena u dovoljnoj meri, analizom ankete ćemo pokušati da utičemo na kvalitet života u Subotici. Anketa predstavlja šansu da svaki građanin izrazi stavove, potrebe i probleme koje ima. Ovi značajni podaci za grad će biti redovno objavljivani i iskreno se nadamo, biće vodič svim političkim opcijama i gradskim institucijama da usmere svoje delovanje ka stvarnim potreba građana i poboljšavanju kvaliteta života u Gradu – izjavili su iz stranke.

Anketa će sadržati pitanja iz nekoliko oblasti : privreda, turizam, zdrastvo, obrazovanje, kultura, prava građana, bezbednost i sigurnost građana, zapošljavanje i dr.

U ponedeljak 30.avgusta2010. od 18-20hanketiraće se građani na Trgu; četvrtak, 02.septembra 2010. godine kod bolnice od 10-13h; subota 4.septembar Palić od 15-19h .

Građani će anketu moći da popunjavati i putem interneta na našem portalu www.gradsubotica.co.rs

Konkurs pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju

Poznato je da je Sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju objavio Konkurs kojim se sufinasiraju projekti, čiji je cilj poboljšanje komunikacije građana sa lokalnom samoupravom i javnim komunalnim preduzećima, kako bi se na taj način podigao kvalitet komunalnih usluga u lokalnim zajednicama. Konkurs traje do 10. septembra. Cilj konkursa je približiti rad lokalne samouprave građanima.
Pozivamo gradske vlasti da što pre uvede sistem direktne dvosmerne komunikacije sa građanima i to tako što će formirati zelene linije, odnosno kol centre. Najbitnije je ostvariti bolju komunikaciju sa građanima, posebno po pitanju efikasnosti pružanja usluga javnih komunalnih preduzeća – navodi se u saopštenju G17plus.

Građanima se mora obezbediti tzv. zelena linija ili kol centar, gde oni mogu telefonskim pozivima, slanjem sms, emaila ili na jednom, određenom šalteru samo upućivati informacije o nekim komunalnim problemima.
Uvodjeđem takvih sistema građanima bi mnogo brže bili rešeni komunalni problemi, a oni sami bili direktni aktivni učesnici podizanja nivoa efikasnosti komunalnih usluga.

Javni poziv za učešće u programu „digitalna škola“, Ministarstva za telekomunikaciju i informaciono društvo

Ministarstvo telekomukacije i informaciono društvo je raspisalo konkurs za opremanje osnovnih i srednjih škola koje je otvoreno do 15.septembra 2010. godine. Pozivamo sve škole da se prijave na konkurs i iskoriste priliku za opremanje kabineta u školama.KOMENTARI

 1. Dreamgirl kaže:

  Anketiranje je odloženo zbog kiše za sutra (utorak) na istom mestu od 18 do 20 h

 2. djomla kaže:

  Ispunjavanje ankete možete uraditi klikom na ovaj link

  Anketa

  Ili klikom na baner sa leve strane.

  Hteo bih da naglasim da je anketa anonimna i da je cilj ove ankete sticanje realne slike o tome šta naši sugrađani misle o trenutnoj situaciji u gradu.

  Takođe, rezultati ankete će na kraju anketiranja biti predstavljeni građanima.

 3. asdasd kaže:
  Ispunjavanje ankete možete uraditi klikom na ovaj link

  Anketa

  Ili klikom na baner sa leve strane.

  Hteo bih da naglasim da je anketa anonimna i da je cilj ove ankete sticanje realne slike o tome šta naši sugrađani misle o trenutnoj situaciji u gradu.

  Takođe, rezultati ankete će na kraju anketiranja biti predstavljeni građanima.

 4. Markes kaže:

  Uopsteno govoreci dobra ideja, samo mi se ne svidja sto G17 stoji iza nje. Mogli ste vi to da radite i samostalno.

 5. djomla kaže:

  Ništa ne sprečava i druge da to urade, kao što ni vas niko ne sprečava da objavite vest ili komentar po vašoj volji. :)

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: