Apel delimično ispoštovan

I dok su sve oči uprte u kopove Kolubare, u ostatku zemlje su primenjene preventivne mere štednje. Negde više negde manje. U Subotici je kao i u drugim krajevima Srbije slika šarolika. Sa jedne strane kompletna ulična rasveta grada je redukovana pa su tako do nedavno dobro osvetljene ulice ostale u popriličnom mraku. Pogašene su i svetleće reklame na banderama ali i deokrativno osvetljenje gradskih ustanova. Sa druge strane pak, bilbordi na glavnom putu i dalje svetle, a takođe postoje i primeri koji se ne mogu nazvati „uzorom“.

.

Gradska kuća je svedena na nekoliko sijalica

Na centralnom gradskom trgu je ugašena nedavno postavljena dekorativna rasveta Biblioteke. Takođe i dekorativno osvetljenje spomenika posvećenih Caru Jovanu Nenadu i Ivanu Sariću su ugašena, ali nam zato „Next“ i dalje želi Srećnu Novu godinu, ali uz jedan reflektor.

Molićemo se za radnike na Kolubari… da istraju…

Još malo dalje…

I dok je obližnja Gimanzija u mraku na Sinagogi svaka svetiljka radi. Da je bar jedna falična, pomislili bismo da je potrošnja redukovana…

Što se tiče saobraćajnica, kružni tok na Radijalcu je ostao bez centralne rasvete, dok ona na kružnom toku u Štrosmajerovoj radi. Takođe sve velike raskrsnice su dobro osvetljenje.

Radijalac

Jedini sakralni objekat u centru grada koji je u potpunosti isključio svoje reflektore je pravoslavna crkva.

Dekorativu rasvetu je redukovala i Galleria

Deo ulice Đure Đakovića je u potpunom mraku.

U Suboticagasu baš i ne mare mnogo za potrošnju, uzimajući u obzir dobro osvetljenu reklamu…

Braće Radić, kao u stara dobra vremena… pre rekonstrukcije

Senćanska i Kerska crkva su poput pravoslavne u potpunosti ispoštovali apel i isključili sve reflektore. I dok Kerska ima dobru rasvetu sa Beogradskog puta, Senćanaska je ostala u potpunom mraku.

Park na Prozivci

„Šandor republika“KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Samo nam fali restrikcije zbog nekih pametnih !!!

 2. djomla kaže:

  Situacija sa elektroenergetskim sistemom Srbije je i dalje kritična, i sistem i dalje radi prenapregnuto, pa je potrebno da se nastavi štednja kako u privredi, tako i u domaćinstvima. Međutim, izgleda da pojedine lokalne vlasti uopšte ne shvataju ozbiljnost situacije. Kako saznajemo, u Vladi su nezadovoljni koliko sporo u nekim sredinama lokalni štabovi pristupaju isključivanju dekorativnog osvetljenja, reklamnih panoa, banaka i tržnih centara, zbog čega ušteda struje još nije zadovoljavajuća. Tome u prilog govori i podatak da je u nekim gradovima još uvek uključena novogodišnja rasveta.

  Ceo tekst na Blicu

  TENT – Otežan rad kopača uglja usled zamrzavanja funkcionalnih uređaja

 3. ime kaže:

  Mi smo stvarno neverovatni!
  Opet raspravljamo o posledicama a ne o uzrocima!!!

 4. adkersu kaže:

  Veliki potrošači isključeni a ušteđeno je oko 5 posto. Znači domaćinstva i sitna boranija trošei 95 posto. Ko je ovde nasamaren? „Ime“ dobro reče. opet raspravljamo o posledicama a ne o uzrocima! Za šest meseci kada pripeče zvezda biće ista priča samo u drugom pakovanju.

OSTAVITE KOMENTAR