Apel subotičkoj policiji: Ne tucite narod – Budite na strani pravde, na strani naroda!

Na  protestu koji se sinoć održao u Beogradu iz Subotice je otišao pun autobus policajaca koji su branili sistem nepostojećeg ministra Nebojše Stefanovića i lopovsko – mafijaškog sistem koji je uspostavio Aleksandar Vučić. Apelujemo na subotičke policajce da rade u skladu sa zakonom i da ne učestvuju u prebijanju građana Srbije, kojima je dosta ponižavanja od strane ove vlasti. Sinoć je sistem Aleksandra Vučića u Beogradu pokazao svu brutalnost prema građanima. Upotrebljavani su vojni bojni otrovi., suzavac , šok bombe, gumeni meci, konjica policije. Zar je sve to trebalo ako imamo u Ustavu Republike Srbije zagarantovana prava na drugačije mišljenje i pravo na protest. Mi verujemo da je puno policajaca u civilu imalo zadatak da isprovocira reakciju policije a posle da isto zajedno sa policijom u uniformama  učestvuju u prebijanju građana. Naravno u dogovoru sa policijom bilo je i angažovanih navijačkih grupa i huligana koji su imali nečasni zadatak, ali to svakako nije narod koji se bori za svoje elemntrano pravo na slobodu. U nekim gradovima kao što je Niš policija nije htela da bije svoj narod , jer taj isti narod nema ništa protiv naše policije već naprotiv očekuje da ona stane na stranu naroda, na stranu pravde.

Očekujemo da i subotička policija služi narodu a ne usko stranačko političkoj mafiji koja vlada Srbijom na štetu svih njenih građana. Ona bi trebalo da se bavi rešavanjem brojnih kriminalnih  dela u Subotici , od bacanja bombi, paljenja automobila preduzetnika, kriminala na granici i mnogih drugih dela koja su posledica saradnje dela policije sa ljudima iz kriminalnog miljea.

Dajemo podršku  protestu građana koji se  održava večeras od 19 časova kod Gradske kuće. Da građani Subotice u jednom mirnom protestu uz sve mere zdravstveno bezbedonosne  iskažu svoj stav o brutalnoj reakciji policije.

 

Savez za Srbiju u Subotici

Srpski pokret Dveri

Stranka Slobode i Pravde

Demokratska strankaKOMENTARI

 1. Bunjevac uvik kaže:

  Ko rusi gradove,zasluzuje zatvor.Sto se niste dosovci ujedinili i imali vecinu? Ne, vama je kao i placenicima iz 2.000-te godine lakse sve unistavati.Jos kada dodu pare,eto veselja.

 2. Inspektor.. kaže:

  Ali on danas ide kod francuza Makrona ,i hvali se da kasnije ide kod Angele Merkel…ovo pismo trebali ste uputiti Merkelici koja navodno ‘podržava’ A.V-a…

 3. Glupost kaže:

  Kome to dajete podršku..onima koji kamenicama…suzavcem..dimnim bombama napadaju policiju..jesu li to mirni gradjani…ili podrška onima koji su vas tukli po glavi..razbili glavu Trifunoviću…išamarali Obradovića…to su vam mirni protesti…kako ste se brzo ujedinili…što niste izrasli na izbore…šljam ovog društva misli da dodje silom na vlast…ne daj bože…zlo..može doneti još veće zlo…i ovo okupljanje je sa ciljem većeg ZARSŽAVANJA…pa ko voli…nek izvoli..

 4. CroatianBunjevac kaže:

  @Bunjevac uvik ti si brkin kvazi ‘bunjevac’. Du*elizac.

 5. Pitam Ja Vas kaže:

  E smete da bijete samo one koji obijaju trafike, rade nelegalno na građevini i bave se nehumanitarnim radom.

 6. CroatianBunjevac kaže:

  Brka i njegova saka jada ima da se drze balabanu za suknju.

 7. I.S. kaže:

  Nisam ljubitelj niti simpatizer vlasti. Oduvek sam protiv nje.
  Ali sad ga vi preteraste.
  Vojni bojni otrovi?
  Može li detaljnije, koji tačno?
  Fozgen, iperit, sarin?
  Nego, što ste bojkotovali izbore?

 8. More kaže:

  Samo se vi zajebavajte!!!!! Morace te da mu vratite 100 evrica,pa onda izlazite na protest.

 9. Inspektor.. kaže:

  Neki policijski činovnici otvoreno vrše pritisak na starosedeoce -subotičane da ispod cene prepuste-prodaju svoje imovine pridošlicama iz bivših republika ,najviše sa KIM. Ko ih je ovlastio za ove rabote…? nasilno menjanje etničke slike grada Subotice …? I dalje je na sceni nasilno.Po svemu sudeći ti činovnici su ‘samo honorarci’…od kojih zavisi dali ćeš ili ne dobiti pasoš kada ti treba…

 10. suboticanka kaže:

  Da li ste toliko glupavi ili je to samo cetvrtkom dok komentarisete?Vama jos niej jasno koliko kriminalaca je ubaceno od strane vlasti da pravi nerede da bi se pendrecima rastirala celjad?

 11. CroatianBunjevac kaže:

  BOJKOTUJTE subotica.com !!

 12. Bunjevac uvik kaže:

  CroatianBunjevac-Ja sam Bunjevac,a ti si izrod,govno izdajnicko.Mi Bunjevci smo ponosni i cenjeni,za razliku od vas.

 13. Bunjevac kaže:

  Kečite u dupe već jedared tog Mirka Bajića da ga više ne gledamo i ne slušamo u medijima.On je lokalna bolest ove bolesne države.

 14. CroatianBunjevac kaže:

  @Bunjevac uvik ako si ti ‘bunjevac’ onda sam ja Karadjordje. Idji do biblioteke i procitaj koju knjigu o istoriji Subotice i Hrvata Bunjevaca. Hvala lipo.

  Ovo kao da Srbin Krajisnik vice: ‘Ja nisam Srbin ja sam Krajisnik!’

 15. CroatianBunjevac kaže:

  @Bunjevac uvik idji do Bajica brke pa ga pitaj koliko ga placaju da se pro*erava u medijima toliko, mozda i ti dobijes po nesto….ili vec i dobijas, pa se zato i pro*eravas toliko.

 16. Mister No kaže:

  Vi ste pozivali na bojkot izbora. Tražili ste gledajte.

 17. sasa kaže:

  Da li ste vi stvarno ozbiljni kada pišete o upotrebi bojnih otrova i gumenih metaka. Svako ko je samo prošao pored vojne škole (kao jedan od potpisnika ovog saopštenja-za razliku od nas koji smo završili ozbiljnu vojnu obuku) zna šta su bojni otrovi i iz kakvog oružja se ispaljuju gumeni metci, a naročito kakve posledice izazivaju. Nađite mi jednog jedinog sa ovog divljačkog protesta koji ima posledice od bojnih otrova (jako se dobro zna da je upotrebljen bojni otrov na ulicama u roku od 5 min. ne bi bilo nikoga a posledice za prisutne bi bile katastrofalne, bio bi bar neko otrovan a možda bi neko i preminuo). Nađite nekog ko je pogođen gumenim metkom (u onoj gužvi bi ih bilo na desetine). Ovaj apel upućen policiji je posebno smešan. Pitam vas kako bi npr. reagovala policija bilo koje države da je napadnuta i demolirana policijska stanica kao ona u Kragujevcu. Da li bi upotrebili vatreno oružje? U SAD sigurno. Zato, ostavite se ovakvih saopštenja i ne vređajte nam inteligenciju.

 18. Indijanac kaže:

  @CroatianBunjevac

  “Ja nisam Srbin ja sam Krajisnik!”

  Nemoj davati materijal za nove ideje, jer će neko još stvarno da se seti da traži uvođenje zvaničnog krajiškog jezika u školama.
  Zamisli nazive ulica na još dva jezika, bunjevačkom i krajiškom, kolike bi morale da budu table za ispis imena ulica, sve će zidovi da otpadaju od težine tabli.
  Posle mogu i Crnogorci i Romi i Rusini i ostalih 20 nacija i njihovih 50 podgrupa da se jave da žele ista prava.

 19. JaPaja kaže:

  @Inspektor..
  Toliko jedeš govna na ovom sajtu da se čudim kako se dosad nisi ugušio. Pazi da te ti iz MUP-a ne pronađu pa morao da to dokazuješ sve te izmišljotine.

 20. CroatianBunjevac kaže:

  @Indijanac jao super ti je komentar! Ha ha.

  Vidim da brka uvodi novokomponovani ‘bunjevacki’ u nekoliko mesnih zajednica. Ne znam da li je to neka vrsta sprdnje ili sta se desava zaista.

 21. Imri. kaže:

  @ JaPaja : Dobro veliš ,treba pokrenuti unutrašnju kontrolu i istragu u MUP-u ,ko se bavi tim rabotama. Pogotovo zato jer te policijske činovnike i službenike plaća narod kroz raznih vidova poreza…

 22. Cvrčak kaže:

  @ JaPaja A šta će biti ako tom prilikom ‘ izniknu ‘ ti slučajevi ? Ko će onda srati ?

 23. (ba)laban kaže:

  Ima li nešto za crne dane u slamaricama. Trebaće se spremiti, jer ovo će da potraje, a ne možemo da se igramo protiv ovih gnjida u “belim rukavicama”. Neće zauvek pucati samo narodne lobanje. I Nemci su bili mnogo nadmoćniji, pa su ih Tihi i Prle smestili tamo gde im je mesto. Neka shvati ko kako hoće, ali biće tu još svega i svačega.

 24. (ba)laban kaže:

  @Mister No

  Tek će se videti. U ovom trenutku je vlast ogoljena. U vlasti su kriminalci, u policijske stanice ulaze nabildovani kriminalci i oblače uniforme, sve nerede izazivaju huliganske navijačke grupe koje se na kraju povuku i ne budu procesuirane ili, da ne bi bilo sve tako očigledno, uhapse desetoricu, ali ih već posle par sati puste bez sankcionisanja. I onda oni kriminalci u uniformama kreću da biju građane koji su došli na mirne proteste, što je primer sa onom trojicom momaka sa klupe u parku. Trebalo je malo vremena da se pročita žvalavkov sistem, ali sad je i to ogoljeno. Predstoji organizacija kako izbeći sve zamke kriminalne vlasti Za 500000 pre dvadeset godina nisu imali rešenje, pa neće ni sad. Ovaj kriminalac i njegova banda ni po koju cenu ne smeju ostati više ni mesec dana na vlasti.

 25. (ba)laban kaže:

  Ko i kako danas predstavlja NARODNU policiju na demostracijama. Zato ne treba da se čudimo otkud toliki vučićevski bes i surovost prilikom premlaćivanja one trojice momaka na klupi.

 26. Aloha kaže:

  @ (ba)laban , jer će biti kasno…ako već nije.

OSTAVITE KOMENTAR