Arhitektonski smer na Građevinskom fakultetu?

Brucoši poslednjih godina zaobilaze Građevinski fakultet u Subotici, opredeljujući se za studiranje društvenih nauka poput prava ili ekonomije. Mesta na ovom poznatom fakultetu Novosadskog univerziteta ove godine ima puno, čak i na budžetu!

U prvom roku upisalo se 69 studenata i skoro svi su primljeni na budžet. Na smer za konstrukcije i materijale upisano je 56 studenata, a mesta u drugom roku ima za još 24 brucoša na budžetu i 16 samofinansirajućih studenata. Na smer za hidrotehniku i vodno inženjerstvo upisalo se njih 13, a mesta ima za još 27 studenata na budžetu i osam samofinansirajućih.

Dekan Građevinskog fakulteta u Subotici Dragan Milašinović kaže da svake godine imaju sve manje studenata.

– Ovaj problem je godinama prisutan. Deca zaobilaze prirodne i tehničke nauke. Iako imaju šansu da besplatno studiraju jer ostaju prazna mesta za studiranje na budžetu, nemamo dovoljno brucoša. Fakultet je sve učinio da ih privuče, ali takav je trend i na ostalim srodnim fakultetima u zemlji. Kao da nam dolaze generacije koje ne žele konkretnije da rade, nego žele da studiraju društvene nauke i kasnije čekaju godinama na neki „siguran“ državni posao – kaže dekan Milašinović.

On najavljuje otvaranje arhitektonskog smera na subotičkom Građevinskom fakultetu u septembru i nada se da će privući studente.
Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na Građevinskom fakultetu u Subotici je 1. i 2. septembra, a prijemni ispit polaže se 6. septembra.

B. Ž.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

83 + = 89

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: