Arijus limitid preuzeo akcije “Kelebije”

Kompanija Arijus limitid (Arious limited) sa Britanskih Devičanskih Ostrva preuzela je i preostali udeo od 16,81 odsto akcija poljoprivrednog kombinata AD Kelebija i sada je stoprocentni vlasnik tog kombinata.

Krave

Kako se navodi u dokumentima objavljenim na sajtu Beogradske berze, za 26. novembar zakazana je Skupština akcionara na kojoj će, između ostalog, biti izvršena promena pravne forme preduzeća, iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

 

Ponuda za preuzimanje ukupno 23.679 akcija ovog preduzeća bila je otvorena do 22. avgusta, a ponuđač se obavezao da plati 700 dinara po jednoj akciji. Kako se navodi u tekstu poziva objavljenom na sajtu Centralnog registra hartija od vrednosti, Arijus limitid nastojaće da unapredi buduće poslovanje, pošto namerava da investira u dalji razvoj.

 

"Realizovanje strateških planova ponuđača neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika, uključujući i materijalni položaj zaposlenih, a ako se otvore mogućnosti može da utiče samo pozitivno", navedeno je tada objavljenom tekstu ponude.

 

Većinski paket akcija u agrokompaniji AD Kelebija, preduzeću Arijus limitid prodala je Mlekara Subotica, sredinom jula.

 

RTVKOMENTARI

 1. CICIRINELLA kaže:

  Radnici Kelebije , primite moje saučešće.

  Dakle Subotica , vrlo brzo ostaje bez , još jednog preduzeća. Kakvo ulaganje kakvi bakrači. Firma Arijus limited je vlasništvo Tomislava Đorđevića, pajtosa Božidara Đelića i Bojana Pajtića. Njegovi "rezultati" su stečaj Njegoša iz Lovčenca , Ribarstvo DTD.  hotel Prag …. Gde god je Pajtić otvarao neki pogon , vrlo brzo bi se desio stečaj. Tako je bilo sa Ribarstvom DTD gde je "otvarao" pogon za proizvodnju riblje hrane, tako je bilo i sa subotičkim Azohemom, gde je "otvarao" pogon mineralnih đubrivsa. Naravno Pajtić nigde nije dolazio da otvara praznih šaka. Setimo se samo Azohema, gde je "doneo" bespovratnih 42 miliona a ne dugo zatim 60 miliona za "preseljenje" fabrike. Epilog znamo a znamo i sudbinu Kelebije samo da se pogrebnik iz Novog Sada pojavi na neko otvaranje sa našim parama.

 2. Miki kaže:

  DTD  Ribarstvo firma radi i to kako radi odite  Backi jarak pa vidite sta su napravili…  za ostalo neznam ali za ovo niste u pravu

 3. Miki kaže:

  I znam da ce covjek uloziti u ad kelebiju da bih proizvodio sir za izvoz …..zivi bili pa vidjeli

 4. CICIRINELLA kaže:

  @Miki

  Može biti da nisam u pravu

  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=06&nav_id=450195

  da li vi tvrdite da je  Tomislav Đorđević je po ovoj optužnici u pritvoru proveo devet meseci i šest dana, dok su saoptuženi iz pritvora pušteni posle šest meseci bez ikakvog razloga?. 

  I još nešto postupak je još u toku, a zaprećena maksimalna kazna je 12 godina zatvora.

   

 5. doktor kaže:

  Samo se Vi i dalje prepucavajte, a jaki  ce i dalje da kradu.

 6. roki kaže:

  Imam neku sitnu zemlju u arendi kod njih. Do sada nikada mi se nije desilo da mi kasne sa isplatom arende, znaci uvek je bilo posle zetve tu do kraja maksimalno do kraja jula su isplatitil uvek. Medjutim ove godine se desila preprodaja i tek sam dobio pare pocetkom oktobra. Mucio sam se sa njima 3 meseca i non-stop su odugovlacili sa parama od kad je dosao novi gazda. Nazalost ne vidim tu neku bolju buducnost…

OSTAVITE KOMENTAR