Asfalt tek naredne godine

Juče je održan sastanak između stanovnika Višnjićke ulice i predstavnika Direkcije u prostorijama Mesne zajednice “Željezničko naselje”. Cilj sastanka bio je da se pronađe rešenje kako bi se ulica što pre asfaltirala. Ulica nije legalizovana i zbog toga nije ušla u dosadašnje programe asfaltiranja, iako je urađen Plan detaljne regulacije, kažu predstavnici Direkciji.

Slika

Stanovnici Višnjićke ulice do sada su pisali nekoliko peticija kako bi se ulica asfaltirala. Nemaju asfalt, kanalizaciju, a i druga komunalna infrastruktura je u veoma lošem stanju.

U Mesnoj zajednici “Željezničko naselje” kažu da su prošle godine odbornici lokalnog parlamenta usvojili Plan detaljne regulacije za ulicu.
– Ulica prvo treba da legalizuje. Građani bi trebalo da pravo korišćena koje imaju za dvorišni deo kuće pretvore u privatno vlasništvo i onda se dogovore sa gradom da li će da se odreknu dela zemlje ili prodaju. Problem je taksa koja iznosi 7000 dinara – rekao je zamenik direktora JP "Direkcije za izgradnju grada", Aleksandar Simić.

Predviđeno je asfaltiranje, izgradnja trotoara i drugog urbanog mobilijara i prema planu ulica bi trebalo da bude široka od 14 do 12 metara u zavisnosti kako ide put. Građani su rešeni da im se ulica asfaltira i sami će da to reše pitanje, rečeno je na sastanku. Ukoliko se sva dokumentacija pribavi na vreme, tek naredne godine stanovnici Višnjićke mogu da očekuju asfalt.KOMENTARI

  1. Čardak ni na putu ni u basči kaže:

    Ne čardak dirati, vid kaki je lep. 🙂

  2. ISTVAN kaže:

    BILO BI NAM JAKO DRAGO DA DOBIJEMO ASFALT. JA STANUJEM U VISNJICKU ULICU PA ZNAM KAKVA JE ULICA KADA PADNE KISA ILI SNEG!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

67 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: