Asfaltirana Ulica Narodnog fronta

Najstarija ulica MZ Peščara , Ulica Narodnog fronta, nakon više od 30 godina postojanja je asfaltirana. Stanovnici ove ulice sa oduševljenjem dočekali su i poslednje korake u završavanju radova.


Za stanovnike ove ulice, to je kako kažu veoma značajno, jer na ovaj način mogu lakše da se kreću kroz ulicu, pristupe domovima, ali najvažnije od svega je što se voda neće slivati u dvorišta. Neki od građana u ulici žive i više od 10 godina, a kako kažu skoro da se nije moglo proći, pa je ovaj asfalt veliko olakšanje.
Iz uprave MZ Peščara navode da se problemi u MZ svake godine razlikuju, a najpre se rešavaju oni “ključni” u skladu sa dobrobiti stanovnika. Radovi za ovu ulicu trajali su oko dve nedelje, a danas su završeni. Za rešavanje papirologije bilo je potrebno tri godine, a veliki broj ulica ne ispunjava uslove za asfaltiranje, navode iz MZ Peščara.
U realizaciji ovih radova učestvovala je lokalna samouprava kao i JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica. Iz MZ Peščara navode da su u poslednjih nekoliko godina imali veliku podršku u realizaciji i rešavanju ključnih problema od strane lokalne samouprave.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Miso kaže:

  Kad cete Skadarlijsku ulicu,dokle ljudi da idu camcem ?

 2. Boris kaže:

  Koparska takođe nista nije bolje svaki mesec sve veće i veće rupe

 3. Asfaltirajte i Bračku kaže:

  Iskreno se radujem zbog stanara ulice Narodnog fronta. Čekali su i iščekali.
  2019. godina, a u Subotici su još uvek problem neasfaltirane ulice, blato i divlje deponije.
  Pa vi dragi sugrađani i sledeći put nemojte izaći na glasanje. Neka ponovo pobede ovi i ponovo dozvolite da vam i dalje gradom upravljaju kao da je okupacija.

 4. Cakanj mesaros ilona kaže:

  Kad ce biti kanalizacija i voda u kajsija ulica i okolina

 5. Fux.. kaže:

  Stručni radovi ,nema šta…Asfaltiranje na zemlju ,bez posteljice ,bez temelja i ispitivanje nosivosti tla. Kod prvih snežnih padavina ako u Subotici ima ralica prilikom čišćenja snega odguraće-očistiće zajedno sve sa novim asfaltom…

 6. ČINJENICA kaže:

  Vest drumom (Narodnog fronta), a autori komentara šumom, odnosno svako o “svojoj” ulici: Skadarlijskoj, Koparskoj, Bračkoj, kajsijevači…pardon, “kajsija” ulici. Ništa novo i već neviđeno, baš kao i iova, još jedna asfaltirana ulica u nizu bez, ko ili šta je to -ivičnjaka!?

 7. I.S. kaže:

  @Fux, ti si veliki optimista ako misliš da će na zimu da pošalju ralicu u tu ulicu. Ni bliže centru ne čiste kako treba, a kamo li u tom kraju.
  @Činjenica, šta fali što bi svako asfaltiranu ulicu ispred kuće? Plaćamo i mi porez, nismo građani drugog reda. Ako je mogao asfalt do tresetišta, što ne može i drugde?

 8. ČINJENICA kaže:

  @ L.S.
  Ne fali ništa, naravno, osim što po starom, svakako ne i dobrom običaju, vest drumom…(da ne ponavljam). Dakle, drugi put više o temi.

 9. Ruza kaže:

  Jaka stvar-za 8 godina

 10. Ruza kaže:

  Jaka stvar-za dva mandata svaka cast

 11. Fux.. kaže:

  @ I.S. : Plaćamo mi puno toga što nam se ne vraća u Suboticu ,već blindiranim kurirskim službama svakog petka subotički ‘pazar’ se nosi u Beograd…
  Da, u pravu si svaka ulca u Subotici od poreza građana treba da budeasfaltirana ,komunalno opremljena. A štose tiće čišćenjesnega sa saobračajnica je sigurnosna kategorija i tu nema kompromisa… Uostalom kada vlsnik vozila ide na tehnički pregled pri registraciju ,mora imati ispravno vozilo. Isto tako država treba da tim vlasnicima vozila koji plaćaju sve i svašta pri registraciji pa i održavenje i korišćenje puteva obezbedi tehničku ispravnu cestu…Ali tu su izbori ,na ovakvim nedostacima ‘padaju’ vlade -ali ovo je ipak srbija…

OSTAVITE KOMENTAR