Asfaltiranje Koridora u junu

Na deonici Horgoš – Novi Sad u dužini od preko 53 kilometara naneta su dva sloja asfalta i očekuje se da 01.juna počne postavljanje završnog, trećeg sloja.

 

Za deonicu Kelebija – Subotica za deset dana Koridori Srbije objaviće javni tender za izmeštanje preostalih 6 dalekovoda na Y kraku. Pri kraju je kompletiranje tenderske dokumentacije i nakon izmeštanja dalekovoda očekuje se da će se intezivirati radovi na obilaznici poznatojoj oko Subotice. Nedostaje još da za se završi kompletna tehnička dokumentacije, odnosno dopuna Glavnog projekta otvorene trase koja je u završnoj fazi. Imovinsko pravni odnosi rešeni na 95% deonice, preostali su da se reše samo slučajevi u kojima traje ostavinski postupak ili se vlasnici do sada nisu odazvali na pozive.

Slika

– Izgradnja svih predviđenih mostova je u završnoj fazi, a u toku su i radovi na izgradnji odvodnih kanala, na humuziranju bankina, izrađuju se nasipi od peska, postavljaju ivičnjaci i odbojne ograde – kažu u preduzeću Koridori Srbije.

 

Do početka sledeće nedelje aktiviraće se još dve nove asfaltne baze na ovom potezu, u Srbobranu i Beškoj. Angažovanost mehanizacije, prema podacima izvođača radova na gradilištu je oko 182 radnih i transportnih mašina, a angažovanost radne snage – 256 radnika direktno angažovanih na gradilištu – rekla je Sanja Stavrić pr Koridori Srbije.KOMENTARI

 1. glibavi kaže:

  – Kume, ajd u 10 marki da ovo nece biti gotovo u julu.
  – Mnogo je kume, mnogo je.

 2. Biciklista kaže:

  Oni ne mogu da zavrse posao, mogu samo da isfuseraju posao. Oni 20 kilometara sto su isfuserali, je poceo da puca.

 3. dasHHa kaže:

  Zeleo bi ovim putem da dignem svoj glas,na vreme,protiv nacina na koji borovica dovozi materijal(sitni tucanik najvise)na koridor Y kraka,na deonici od somborske pruge do GP Kelebija.
  Na ime teski tegljaci borovice prevoze rasute terete bajskim i tavankutskim putem a da pritom nisu zastitne cerade navucene preko sanduka kipera.Osim sto ovim nacinom transporta unistavaju jos jedan,koliko-toliko u gradu funkcionalan kolovoz(bajski put),nepodnosljivo rasturaju prasinu po celom putu i okolini.Ne razumem sa ekonomskog aspekta kako nisu iskoristili sebesicku zel.stanicu za pretovar tereta,koja se nalazi 50 m od koridora obilaznice.
  Ovih dana cu uslikati kako to izgleda kada tegljaci prevoze pa da svi vide na sta tacno mislim.
  Hvala za svaku podrsku koju dobijem.Mi,suboticani moramo cuvati jedni druge i svoj grad inace sve ce rasturit.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: