Asfaltiranje na Paliću

Ovog leta su na Paliću, pored radova u Zoo vrtu i radova na Ženskom štrandu sprovedeni i radovi na asfaltiranju ulice koja će povezivati Kanjiški put i Ludašku ulicu.

 

Radnici Vojputa su u poslednjih mesec dana radili na presvlačenju zemljanog puta na katastarskoj parceli 1524. Postavljen je asfalt u dužini od 440 m, a u toku su završni radovi.

 

Radove finansira „Park Palić doo“ iz sopstvenog budžeta u vrednosti od oko 9 miliona dinara.

Raskrsnica sa Kanjiškim putem

Kod Ludaške uliceKOMENTARI

 1. Andrea kaže:

  vidim vinarija zvonka se vidi u daljini, da imamo lak pristup vinu

  a sta ste saznali za Ferenci Ibolje ulicu?

 2. Pajo kaže:

  Andrea:

  vidim vinarija zvonka se vidi u daljini, da imamo lak pristup vinu

  a sta ste saznali za Ferenci Ibolje ulicu?

  Ogromna prasina oko Iboje svi se bune zbog velike prasine.Kad auto prolazi brze od 10 km na sat!!!!

 3. djomla kaže:

  Andrea:

  a sta ste saznali za Ferenci Ibolje ulicu?

  Čekamo odgovor pravne službe Fonda za kapitalna ulaganja…

 4. balog kaže:

  A od kad postoji ulica ferenci Iboja ( ili njena potreba za asfaltiranjem ), a od kad vinarija ZB ?

 5. Andrea kaže:

  vinarija zvonko b. se pre par godina stvorila, a pomenuta ulica od 70-tih godina postoji i ima potrebe da se asfaltira

 6. eli kaže:

  Nazalost vidi se ko su prvi u prioritetu!!!!A stanovnici Ibolje Ferencija i jos stotine neasfaltirani nek grcaju u blatu i gutaju prasinu do mile volje!!!Toooooo tako se to radi!!!!Kako ih samo nije sramota toliko obecavati obicnom narodu a kad prodju izbori puj pike ne vazi!!!

 7. Question kaže:

  Andrea:

  vidim vinarija zvonka se vidi u daljini, da imamo lak pristup vinu

  a sta ste saznali za Ferenci Ibolje ulicu?

  Zna se za Ferenci Ibolje, ne podbadaj Andrea ako nisi pratila. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrio je 52,7 miliona dinara za Ferenci Ibolje, Čordaški put i još dve ulice i pošto je nadležan za to treba da raspiše tender za izvođača radova. Naravno, ako ima pare koje je obećao. A izgleda da nema. Većinu onoga što je finansirao, Fond je „finansirao“ iz prazne kase, odnosno na obećanje izvođačima radova, i ostao im dužan o-ho-hooo! Odakle je ovaj put na Paliću plaćen ne znam, nije navedeno od onoga ko je postavio vest, ali ne treba mešati babe i žabe, sad kao neko je uzeo pare za Ferenci Ibolje pa otišao na Palić da asfaltira! Kako mali Đokica zamišlja!!! Ne ide to tako, sokoli, bar ne uvek, Ferenci Ibolje plaća Pokrajina, e sada, ako je neko tamo u SAPV, a ne verujem, a ne bi ni mogao jer postoji odluka o finansiranju Ferenci Ibolje, preusmerio pare na Palić…onda…Nije to tvoj buđelar da preusmeravaš kako hoćeš pa sad uđeš u prodavnicu da kupiš mleko a umesto mleka kupiš pivo!

 8. eli kaže:

  samo da vas obavestim 1964-65 godine se gradile kuce u  ulici Ferenci Ibolje!!!!A kada Z.B ???????Prema tome ne postavjaljte beskorisna pitanja!!!

 9. eli kaže:

  Ako je tako nadam se da cemo i docekati da pocnu ti radovi!

 10. Andrea kaže:

  bravo eli!!!

 11. Andrea kaže:

  @Question
  pametnjakovicu, zivim u pomenutoj ulici, tako da i pratim sta se desava, a podbadacu dok ne dobijemo asfalt
   

 12. djomla kaže:

  Question, tekst je dopunjen.

  Često ponavljam istu priču…

  Razni projekti se finansiraju iz različitih kasa. Tačnije različitih budžeta. Primera radi:

  Y krak – Ministarstvo infrastrukture, danas Ministarstvo saobraćaja. Sredstva se sprovde preko preduzeća „Koridot 10“.

  Ženski štrand – Ministarstvo ekonomije. Sredstva se sprovode preko „Park Palića“

  Bazeni Prozivka – Fond za podsticaj građevinarstva. Sredstva su sprovodena preko Direkcije za izgradnju grada.

  Ferenci Ibolje – Fond za kapitalna ulganja APV. Oni rade nabavku i direktno uplaćuju izvođaču.

  Dečje pozorište – Fond za kapitalna ulganja APV. Oni rade nabavku i direktno uplaćuju izvođaču.

  Sinagoga – SOS fondacija za spas ovog zdanja. Oni rade nabavku i direktno uplaćuju izvođaču. Dužni su da se konsultuju sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture.

  Štala za konje u okviru Zoo vrta – Sredstva EU preko IPA projekta.

  Što se tiče Park Palića, poenta njegovog postojanja je da deluje u zoni turizma na Paliću sprovodeći Master plan. U praksi to znači da to preduzeće treba da bude osnov razvoja infrastrukture. Ono treba da pripremi projekte, dokumentaciju, dozovle, sprovede javne nabavke, isprati realizaciju itd… Imaju sopstveni budžet, ali nedovoljno velik da mogu da sprovedu veće projekte zbog čega su od svog postojanja aplicirali Ministarstvu ekonomije.

  To znači da oni mogu da urade projekat kanalizacije u turističkoj zoni i taj projekat nema ama baš nikakve veze sa tim što neka ulica na Paliću preko Segedinskog puta nema kanalizaciju. U njihovo nadležnosti nije izgradnja kanalizacije u naseljenom mestu.

  Ferenci Ibolje sa ovim projektom nema ama baš ništa zajedničkog sem jedne reči: asfalt.

 13. Adri kaže:

  Za vašu informaciju,mi (deca) koja  već godinama udišemo ovu prašinu,ne možemo ni na ulicu redovno izaći da se prošetamo ili da se igramo na igralištu,pošto niko nije u stanju da asfaltira ulicu.Mnogo je gore kada pada kiša, ulicom se ne može proći od blata,i sad još da sedimo svi kod kuće dok ostala deca koja imaju redovnu asvaltiranu ulicu vozikaju se biciklama,i igraju se…žalosno je.

 14. djomla kaže:

  Andrea:

  @Question

   

  pametnjakovicu, zivim u pomenutoj ulici, tako da i pratim sta se desava, a podbadacu dok ne dobijemo asfalt

   

  Slobodno podbadaj, ali bojim se da na ovom tekstu nema smisla…

 15. eli kaže:

  Nas ne interesuje iz kojih sredstava ce da se nesto pravi,samo vidimo da iz dana u dan nesto rade a nas kao da su zaboravili!Nemojte nam zameriti sto svugde i svasta pokusavamo i dalje cemo jer i mi smo deo Subotice!!!!A to iz kojeg fonda i kako veze nemamo,bitno da je sramota grada cekati 40-ak godina na osnovne stvari kao sto je i asfalt!!!!

 16. Jo kaže:

  Zvonko je lipša od Ferenca, pa zato.

 17. Ana kaže:

  Molim moderatora da brise komentare koji nemaju veze sa temom! Nemojte me pogresno razumeti, jasno nam je da vam je ulica neophodna ali nepotrebno spamujete ovu vest i smarate ljude. Pre par dana je bilo vesti o ovome i tamo slobodno pisite o cemu god hocete. Asfaltiranje na Palicu nema nikakve veze sa vasom ulicom. To je isto kao kad bi sad neko napisao (a desava se cesto): Sto asfaltirate neke tamo ulice, sta je sa nasim pozoristem? 

 18. eli kaže:

  Nije Ferenc nego Ibolja 🙂    Pa sad kome kako je lepsi Zvonko ili Ibolja!!  Kako sada stoje stvari Zvonkova je lepsa nego nasa Iboljina prasnjava!!!

 19. Sima kaže:

  Kad se dograbiš subvencija države onda se ubaciš i u raspored za ostalo.
  Da dosadni smo ali pola veka su ljude koji su izgradili Ferenci Ibolje ućutkivali sa pričama
  Nije to tema sastanka druže postoje viši interesi.
  Uvek isto ali sad je dosadilo ljudima i guše gde god dohvate kao prašina što guši.  
  Naravno da je ovo lepše i više pokazuje od ostalih malih ulica ali mudrijašenje je samo izgovor. Ovde u ovoj zemlji uvek ima izgovora zašto je nešto urađeno prekoreda i još milion više zašto neko treba i dalje da čeka.
  Ako državna subvencija nije dovoljna Zvonku Bogdanu onda neka im i ovo ali tako malo solidarnosti će zakucati i na vrata ostalih.
  I još nešto ovo nije spam a spam će biti možda jedan od sledećih koraka prema nekom u gradu ko neće ili ne sme da okrene nekog u Novom Sadu da bi uradio nešto za građane svog grada!
   

 20. Pajo kaže:

  A iz kojeg fonda dobijaju novce Park Palic???A to sto je Zvonko dao ime za vinariju ne znaci da njemu grade puteve nego Njegovim Gazdama izvinte suvlasnicima 99.99 posto odsto!Nekako mi nije jasno odakle Zvonku toliko novaca za onaj dvorac od mermera!Bio sam unutra dok se gradilo pravilo boli glava!!!!!A znam ko su ostali vlasnici!Pa im smeta ako se malo poprasi grozdje!!!

OSTAVITE KOMENTAR