Asfaltom preko koloseka

Ko vozi ulicom Pap Pala, dobro zna da na kraju tog šora mora da uspori jer preko ceste prelaze šine. To je stari kolosek koji od teretne stanice vodi do toplane. Nekad se njime dovozio ugalj i mazut za elektranu a kasnije toplanu. Već duže vremena nije bio u funkciji ali ga je toplana redovno održavala. Verovatno za slučaj da točak istorije ponovo krene u nazad i zbog kakve nužde ponovo ne dođe do potrebe za starim kolosekom.

Prilikom presvlačenja ulice asfaltom ovih dana, šine su prekrivene.KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Veliki propust tokom izvođenja radova. 

    Toplana se nalazi u centru grada, i najbolji način da se transportuju neki elementi ili gorivo do nje je baš pruga koja se nalazi u neposrednoj blizini. U poslednje vreme se ona manje koristi jer toplana radi na gas, ali postavimo pitanje šta  će se desiti kada primera radi bude rađena rekonstrukcija iste i kada se bude trebalo transportovati veliki kabasti elementi. Hoće li šleperi ići Končarevom, Pap Pala i centrom grada ili se jednostavno može iskoristiti postojeći kolosek dužine 500 metara.

    Ova situacija je slična onoj oko tramvaja kada su šine izvađene jer u tom trenutku nisu trebale, ali kasnije…

  2. Ledenjak kaže:

    A  malo dalje, kada se predje krivina od Bolmanske 2,  digli su kolovoz iznad trotora. Pri malo jačoj kiši stanovnici Bolmanske 4 mogu očekivati poplavu u podrumima.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 25 = 34

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: