Astronomski računi za vodu muče stanare jedne zgrade

Stanari zgrade na adresi Nikole Kujundžića broj 6 već dve godine plaćaju pet i šest puta veće račune za vodu nego ranijih godina, a sve zbog  napuknuća cevi u objektu. Nakon što su potpisali ugovor sa Službom stanovanja, veoma brzo majstori su stigli na teren i radi se sanacija.

Vladimir Veljović stanuje u zgradi u Nikole Kujundžića 6 od prvog dana, već 18 godina. Međutim, kaže da mu u poslednje dve godine stižu astronomski računi za vodu.

I Dora Sarapka, koja se tu uselila pre godinu dana, zabrinuta je jer iz meseca u mesec sve više plaća vodu.

A računi su visoki jer se ispostavilo da je cev ispod temelja zgrade na ulazima C i D pukla  i da na mesečnom nivou  gube čak 1000 kubika vode. To nam priča nova upravnica zgrade i sama stanarka, Gordana Jakovčević, koja se prihvatila posla, jer kako ističe, nisu bili zadovoljni profesionalnim upravnikom. Majstori su na terenu i traže izvor problema, međutim, otežavajuća okolnost je što nisu uspeli da pronađu projekat zgrade, a investitor je preminuo.

U Službi stanovanja u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da je ovakvih i sličnih problema u subotičkim zgradama mnogo, međutim, da one stambene zajednice koje imaju potpisane ugovore sa njima i mesečno plaćaju etaž za tekuće održavanje imaju brojne prednosti. Služba odobrava i pozajmice, a kako imaju saradnju sa brojnim izvođačima, veoma brzo mogu da pošalju ekipu na teren, a obavljaju i kontrolu kvaliteta i tok radova.

Ukupno se 320 stambenih zajednica u Subotici odlučilo za ugovor sa Stambenom službom, dok visinu etaža određuju sami stanari, a ona se u Subotici kreće proseku od 10 do 15 dinara po kvadratu.

 

Tekst i foto: TV SuboticaKOMENTARI

 1. Meritor... kaže:

  Takozvani ‘profesionalni upravitelji’ ne rade mnogo-Podmiruju svoje mesećne plaće iz meseca u mesec. U profesionalnom smislu samo upućuju stanare na brojeve telefona ili adrese na koje treba da se jave sa svojim problemima…Niko ne zna šta rade za vreme ‘radnog vremena’ ,gde se nalaze ,itd…

 2. Cile kaže:

  Isto je i u pazinskoj na prozivci!!!

 3. Pista kaže:

  Živeo sam do prošle godine u tom ulazu. Problem nije u ulazu 6 već 6B, 6C, 6D i 6E. Pojedini vlasnici stanova u tom pasažu su se ponašali kao da su vlasnici svega u tom ulazu. Nažalost sloge u tomi ulazum nije bilo zato što se ljudi plaše. Sadašnjoj upravnici želim sreću i da ne podpadne pod uticaje umišljenih, već da radi po zakonu, ne plašeći se ničega. Srećno!

 4. Weng kaže:

  Kao nemoguća misija cev naci
  ????.ne plaćate vodu dok se ne popravi.

 5. Pravdoljub kaže:

  Veljovićuuuuu 🙂 mala polocijska penzija? -pozdrav iz Tavankuta.

 6. Stefan kaže:

  Znači ono što ovaj tekst hoće da poruči, je da je profesionalno upravljanje najbolja opcija, iako u ovom konkretnom slučaju se dve godine nije ništa uradilo na rešavanju problema, i tek kada su stanari odlučili da smene upravnika zapravo su se pomakli sa mrtve tačke. sjajno
  p.s. epilog svega, nakon samo dve sedmice majstori su došli i rešili problemsa vodom

OSTAVITE KOMENTAR