Atheisti u Subotici!

Nakon duže pauze, koja je trajala četri godine, novosadska pank grupa Atheist rap, nastupaće u Subotici u klubu Mladost u petak 14.1.2011. godine.

Slika

Bend Aleksandra Popova (dr. Pop) i Vladimira Kozbašića (Pećinko) nastan je krajem 80′ pa će ove godine proslaviti svoj 22 rođendan. Za vreme postojanja, Atheisti su snimili šest albuma i održali oko 600 koncerata. Već nakon prvog albuma "Maori i crni Gonzales" doživljavaju veliku popularnost. Warburg limuzina i Blu trabant su "dovezli" Ateiste do prvih mesta top-lista, a album je proglašen za album godine 1993. na tada prestižnoj (i jedinoj) manifestaciji Brzi Bendovi Srbije. "Podzemnim" kanalima album stiže do svih krajeva naše bivše domovine.

U međuvremenu bend su napustili mogi njegovi članovi a između ostalih i jedan od osnivača benda Kozbašić, kao i prvi bubnjar i gitarista Stevan Gojkov Goja, gitarista Slobodan Fekete Barbun, basista Zoran Zarić Zare itd. Takođe, kako su se menjali članovi benda tako su nastajali novi albumi "Ja eventualno bih ako njega eleminišete" (1995.), "II liga zapad" (1998.), "Predsednici predsedništva predsednika" (2001.), "Osveta crnog Gonzalesa" (2005.) i poslednji "Priče matorih pokvarenjaka" snimljen krajem 2009. godine. Poslednji album je 30. novembra 2009. godine tačno u podne postavljen za besplatno preuzimanje, a samo u prva 24 sata je skinut 7500 puta.

Spot za pesmu "Njanjava", premijerno je prikazan na MTVu 21.12.2009. godine

"Starci" će nastupati u klubu Mladost, a prodaja ulaznica će se obaviti na dan koncerta po ceni od 400 RSD.KOMENTARI

  1. Lansky kaže:

    Prava šteta što sviraju u klubu Mladost. Ateisti bi mogli da napune daleko veći prostor. Prošli put je bio pun ALCATRAZ. Ovako će biti tesno "ko u dupetu".

OSTAVITE KOMENTAR

32 + = 41

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: