Atletičarka Spartaka ispunila normu za Svetsko prvenstvo

Izuzetno veliki i važni događaji su se u poslednja četiri dana dogodila u karijeri mlade subotičke atletičarke i odbojkašice Spartaka iz Subotice Lune Vodane Jović, koja je 1998. godište.

 

U četvrtak 09.05.2013. i petak 10.05.2013. skupa sa svojim saigračicama iz drugog tima ženskog odbojkaškog tima Spartaka iz Subotice Luna Jović Vodana  je izborila ulazak u Drugu ligu Sever gde je Spartak II pod stručnim nadzorom trenera Zorana Molnara u Futogu u Hali sportova izborio mesto u višem rangu takmičenja. Spartak II je pobedio sa 3:1 Mladost i Novi Sad a Kikindu sa 3:2. Luna u Sartaku II igra korektora.

Na žalost Luna je igrala samo prva dva meča jer je u nedelju, kada je plasman u višu ligu vec bio izbore,n morala da trči na ekipnom prvenstvu države za omladinke  tzv. mlađe juniorke u Novom Sadu. “Ovim putem se zahvaljujemo trenerima i rukovodstvu Spartaka II koji su joj dopustili da izostane sa treće utakmice” – rekao je Zvezdan Kalmar.

 

Ali tada je došao veliki dan

 

U nedelju 12.05.2013. na stadionu Karađorđe u Novom Sadu po hladnom, kišovitom, vetrovitom vremenu, sa početkom u 17.00 Luna je je istrčala trku svog života i u disciplini 400m trčeći u drugoj mnogo slabijoj grupi, potpuno sama od početka do cilja okružena gromoglasnom tišinom sa tribina, jer je stručna i zainteresovana novosadska publika videla da im direktno  “napada”  na glavnu uzdanicu Zoranu Grujić (1997) godinu dana stariju od Lune.

 

Lunin lagani korak, potpuna svesnost o situaciji, o snazi kojom raspolaže, potpuno i duboko razumevajući svoj tempo potresla je tribinu nečuvenom tišinom. Samo se čuo glas trenera Joške Kerešija, koleginica iz Spartaka i roditelja, i ti glasovi su vikali “sada samo rukama, ruke, ruke!” jer na 400m u zadnjih 100m trči se rukama.

 

Kada je ušla u cilj bilo je jasno da je probila barijeru snova (“A”  norma je 57.60 elektronski za svetsko prvenstvo) 57.40 je ispisao elektronski semafor.

 

Pobedila je Zorana sa 57.30, ali u tom trenutku to nije bilo važno, Luna je ispunila normu za Svetsko omladinsko prvenstvo koje će se dogoditi u Donjetsku u Ukrajini i za Evropsko prvenstvo koje bi trebalo da se održi u Portugalu, i izborila mesto u reprezentaciji Srbije, usprkos preteškim uslovima za trening, aktivnom ignorisanju od strane Atletskog saveza Srbije koji je godinama video ali nije nikada pozvao niti na jedne pripreme.

 

Ali tu nije kraj

 

13.05.2013. sa početkom u 16.45 Luna je na regionalnom atletskom takmičenju za učenice i učenike osnovnih škola, koje se održao u Somboru na stazi vojnog aerodroma, istrčala fantastičnih 41.18 na 300m po izuzetno snažnom vetru koji je prosto odnosio sve pred sobom, ubedljivo ostavivši iza sebe konkurenciju za oko 4 sekunde. Ovim uspehom Luna se kvalifikovala za finalnu trku školskog prvenstva koje će se održati u Sremskoj Mitrovici u petak ove sedmice sa početkom u 11 časova.

 

Na ovom prvenstvu Luna će braniti titulu koju je prošle godine na istom mestu u izuzetno drmatičnoj trci protiv sestre bliznakinje gore spomenute Zorane, Jelene Grujić(1997) osvojila u trci na 300m. Na ovoj trci Luna se nada da istrči rekord Srbije na 300m. Neka joj se to ispuni.KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  Sve čestitke Luni. Uspeh je tim veći što su uslovi za atletiku u Subotici očajni. Usput, jedno pitanje: kada će se najzad uljuditi atletska staza na stadionu?

 2. Anonimni kaže:

  Svaka joj cast!Danas u Srbiji, pogotovo u Subotici je veoma tesko biti uspesan atleticar.. i zato joj od srca zelim neka uspe uinat svima!Bravo Luna!!!

 3. gašpar kaže:

  čestitke Luni!!!

 4. dr kaže:

  Zaluge i treneru,legendi na 4oo…..Keresiju!

OSTAVITE KOMENTAR