Atletika ponovo u školama

Protokolom je predviđeno da se od jeseni kroz pilot projekte u Novom Sadu, Subotici, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Užicu, atletika nađe među izbornim predmetima

Atletski savez Srbije (ASS), Ministarstvo prosvete i Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta potpisali su sporazum na osnovu kojeg se atletika, kao bazični sport, vraća u Osnovne škole.

Protokolom, koji su potpisali predsednik ASS Veselin Jevrosimović, ministar prosvete Mladen Šarčević i profesor Milan Stošić, predviđeno je da se od jeseni kroz pilot projekte u Novom Sadu, Subotici, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Užicu, atletika nađe među izbornim predmetima za školsku decu od prvog do četvrtog razreda.

 

NovostiKOMENTARI

 1. Tarabic kaže:

  A sta ce dok se stadion rekonstruise tj kad se sravni sa zemljom i dok se ne izgradi novi?

 2. dule kaže:

  Kakav izborni predmet. U moje vreme atletika je bila obavezna u okviru časova fizičkog vaspitanja. Trčanje na 60m, na 400 i na 1500, bacanje kugle, skok u dalj, skok u vis. Tu je vršena selekcija budućih atletičara i takmičara za SOŠOV.

 3. MikiM kaže:

  Ne razumem ovu vest?! Kakav izborni predmet?! Može li neko pojašnjenje vezano za ovu vest?

 4. Burdus kaže:

  Cim naprave u skolama staze za Atletiku naravno da moze i taj predmet, a do tada … pa skole nemaju ni osnovne uslove za obican cas fizickog vaspitanja.

 5. dule kaže:

  @Burdus
  Pre 50 godina nije bilo ni staza ni fiskulturnih sala ali su đaci i trčali i skakali, igrali košarku, odbojku, fudbal i rukomet na zemljanim ili šljakastim terenima . Onima kojima stalno nešto fali nisu za sport. Tada si bratac morao da se dobro potrudiš da dođeš do pravog terena ili atletske staze. Danas deca imaju sve ali ih sport ne interesuje. Nekada si na Paliću čekao po ceo dan da odigraš jedan basket ili fudbalsku utakmicu a “tereni” po školama su bili puni dece. Danas kada bi neki nastavnik izveo decu da trče po školskom dvorištu prvo bi se pobunili roditelji, ne daj Bože da im se dete prehladi ili povredi. Rđavom qu… itd.

OSTAVITE KOMENTAR