Atletsko čudo iz Malog Iđoša

Adriana Vilagoš još jednom je pokazala svoj neprikosnoveni talenat. Ona je na Zimskom KUP-u u bacanjima koje je održano 7. marta u Sremskoj Mitrovici bacila koplje do novog nacionalnog rekorda koji je sada 68.76 metara.

Foto: Atletski savez Srbije

 

Ovaj rezultat najbolji je na svetu u konkurenciji mlađih juniorki, takmičarki do 18.godina. Prethodni vodeći rezultat iznosio je 65.90 metara.

Adriana ima samo 15 godina, a ovo je bilo njeno prvo takmičenje u juniorskoj konkurenciji, gde težina koplja iznosi 500 grama. Prethodni državni rekord takođe je bio u njenom vlasništvu iz 2019.godine – 64.73 metra.

Ko je Adriana Vilagoš

Adriana živi u Malom Iđošu a trenira je majka Đerđi. Članica je SAK-a iz Sente, a dvojna registracija joj omogućuje da nastupa i za splitski ASK.

Zanimljivo je da Adriana trenira i rukomet, a atletikom je počela da bavi slučajno, kad se na jednom školskom takmičenju okušala u bacanju vorteksa (sprava koja se koristi za vežbanje tehnike, podseća izgledom na raketu, dužine je od 30 do 40 cm, a težine do 300 grama), koji je ubrzo prerasla. Za vežbu je zbog toga koristila metlu, a nakon što je dobila koplje, počela je da ga baca oko svoje kuće.

– Prostor je dužine oko 30 metara i mislila sam da će on barem neko vreme biti dovoljan. Ali vrlo brzo, već posle mesec dana, postao je kratak pa je koplje letelo na drvo ili preko, u policiju. Gledajući na internetu kako trenira Jan Železni i drugi najbolji bacači, napravili smo treninge i tehniku koji joj najbolje odgovaraju. Na kraju, iako sam tužiteljica po struci, i ja sam završila za atletskog trenera – rekla je nedavno srpskim medijima Adrianina majka Đerđi.

 

ass.ors.rs/sport.blic.rsKOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Go for it. 🙂

  2. Anonimni kaže:

    Mindent bele! Mutasd meg nekik!

  3. Gligorije kaže:

    Svaka cast mlada devojko!

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: