Auto-mafiju odao uhapšeni član bande!

Subotičanin Zoran Janković Kum i njegova nevenčana supruga Tatjana Mioković su prvoosumnjičeni za krađu luksuznih automobila.

kum

Milan Jarić, koji se tereti da je bio u tzv. auto-mafiji, organizaciji za preprodaju ukradenih skupocenih vozila, odao je detalje kako je ekipa funkcionisala.

Jarić je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal potvrdio većinu navoda iz krivične prijave, opisujući detaljno šta se dešavalo sa skupocenim automobilima u Srbiji, kako su prepravljeni podaci o njima u dokumentima i na šasijama – kaže izvor „Blica“ iz istrage.

Istraga se primakla kraju i ostalo je da se saslušaju još dva svedoka i da se okončaju tehnička veštačenja, kao što su, na primer, ona o zaplenjenim mobilnim telefonima i računarima.

Subotičanin Zoran Janković Kum i njegova nevenčana supruga Tatjana Mioković su prvoosumnjičeni. Njemu se stavlja na teret da je vođa organizovane kriminalne grupe. Družili su se oboje, a naročito ona, s poznatim ljudima sa srpske estrade. Međutim, u dosadašnjem delu istrage nije saslušan niko sa estrade, niti je to planirano.

Tatjana Mioković je, nakon što je puštena iz pritvora uz jemstvo, nastavila da održava kontakte s ljudima sa srpske estrade. Novu godinu dočekala je na Zlatiboru. Na društvenim mrežama prekjuče se pojavila i njena fotografija u kući Lepe Brene na Bežanijskoj kosi.

Janković je odbio da iznese odbranu, pa je registrovano da se branio ćutanjem.

Jankovićeva nevenčana supruga je, međutim, negirala sve navode krivične prijave.

– Nisam kriva i ne znam ništa o tim automobilima – rekla je Miokovićeva, navodeći da nije imala nikakva saznanja niti veze s prodajom skupocenih automobila.

Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu protiv 10 uhapšenih osoba, od kojih se tri i dalje nalaze u pritvoru, dok se ostali brane sa slobode.

Jemstvo od dva miliona dinara

Tatjana Mioković je iz pritvora u beogradskom Centralnom zatvoru izašla 10. decembra 2015, kada je sud prihvatio njeno jemstvo u visini od dva miliona dinara.

Naime, ona je kao jemstvo uložila hipoteku na kuću u Novom Sadu, koja vredi mnogo više i iz koje bi se izdvojilo dva miliona dinara u slučaju da se ne odazove na poziv suda.

 

BlicKOMENTARI

 1. MILENIJA kaže:

  Kakva je to pravda, od krađe se obogatila, nikakav problem, da od jednog „posla“ plati slobodu! Da je radila kao profesor, ne bi ni za grejanje skupia.

 2. dejan kaže:

  ona nista ne zna ? u zatvor 10 godina pa ce da se seti ,

 3. Megille kaže:

  @ MILENIJA , Pa i te razne profesore sa ‘master’ diplomami ,pa i onih koji su stekli DR zvanje preko internetskih fakulteta i zaposleni su u visokom školstvu ,treba procesuirati. Ima ih i na subotičkim fakultetima…

 4. Idi begaj kaže:

  Pozdravljam čin rođendanskog vrelog plesa!

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: