Autoput tokom novembra

Zima je sve bliža, a sa njom i rok dat za izgradnju autoputa od Novog Sada do Subotice. Svima je bilo potpuno jasno da se Y krak neće izgraditi u predviđenom roku već će se za sad, sačekati minimum 8,9 meseci do njegovog puštanja u saobraćaj. Međutim i sam autoput od Novog Sada do Subotice nije ni blizu završetka. Na većem delu trase su naneti slojevi peska i sitnog kamena, a pojedina mesta su presvučena prvim slojem asfalta. Postoje i potpuno asfaltirane deonice na kojima preostaje da se postavi zaštitna ograda i farba a jedna od njih je nedaleko od petlje Srbobran. Sve u svemu, autoput izgleda šareno, a ono što najviše zabrinjava su nadvožnjaci i mostovi čija izgradnja teče veoma sporo. Na pojedinim nadvožnjacima se tek radi betoniranje nosećih stubova, dok još nije ni počelo nanošenje zemlje, što definitivno ukazuje na to da se u narednih dva meseca radovi neće završiti.

Slika
Nadvožnjak u blizini petlje Istok, jedan od retkih koji se privodi kraju.

Slika
Nadvožnjak u blizini Vrbasa, koji dobija betonske stubove, dok još nije počelo nanošenje zemlje.

Slika
Deo trase koji čeka prvi sloj asfalta.

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Izmestanje dalekovoda ce pomeriti rok kompletnog Y karak za 2012. dok se tokom 2011. moze uraditi deo od Kelebije do Zednickog puta.

    Ministar Milutin Mrkonjić ranije je najavio da će obilaznica oko Subotice biti završena do kraja godine, ali po sadašnjoj dinamici to će se desiti tek tokom 2011. Jedan od problema je što nije izmešten međunarodni dalekovod, preko kojeg se strujom snabdevaju i okolne države. Ovaj dalekovod može da se izmešta jednom godišnje, a poslednji termin bio je u novembru, i pošto nije iskorišćen, u Elektromreži Srbije kažu da će morati da se čeka naredna godina.

    Drugi problem je nedovrsena ekpropijacija zemlje a treci nepostojanje projekta kojim bi se definisali prelazi Y krak preko Somborskog i Zednickog puta.

OSTAVITE KOMENTAR