Avantura park u Zoo vrtu na Paliću počeo sa radom

Firma “Roso bjanko” iz Subotice je zakupila prostor Avantura parka koji će biti otvoren za posetioce svakog dana.

Avantura park nalazi se iza volijere za jelene i bizone u Zoološkom vrtu, a prostire se na 565 kvadratnih metara. Avantura park sastoji se iz dva nivoa sa ukupno 22 prepreke, a pored toga posetiocima je dostupan i poligon za streličartsvo. Donji nivo u ovom parku predviđene je za decu koja moraju biti minimum 120 cm visoki da bi mogli da se oprobaju na preprekama. Gornji nivo namenjen je starijoj deci i odraslima.

Kako objašnjavaju iz Avantura parka, obučeno i sertifikovano osoblje pomaže u savladavanju prepreka, a svi “avanturisti” su obezbeđeni najsavremenijim smart relej sistemom koji onemogućava pad.

Radno vreme Avantura parka biće od utorka do petka od 11-19 časova, a vikendom od 9-19 časova. Među prvim posetiocima danas bila su deca koja su sa puno uzbuđenja sa nama podelili svoje utiske.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Libero kaže:

  Pazite na decu da se ne bi povredila ili ih nemojte ni voditi jer sprave nisu bezbedne

 2. Gaša kaže:

  #Libero Kako ste tako brzo ustanovili da sprave nisu bezbedne? Jeste li ih isprobali?

 3. Caru Carevo kaže:

  „Čini mi se da je onako.“
  Hahaha baš.

 4. Čudo i igre kaže:

  Lepo kaze dete nije bas za decu.a to ni je trebalo biti ti
  Tu u zoo. To je za akva park
  Istina jos ne radi.

 5. Toranj kaže:

  Zanimljivo za decu i odrasle. Ne znam zašto odmah negativni komentari, zašto toliki animozitet prema svemu novome što se napravi u našem gradu. Ne možemo doveka ostati zarobljeni u jednom vremenu.

 6. Šole kaže:

  A direktor školovan, stručan i kfalifikovan. Verovatno zna da prepozna dali je koji balvan ili daska za zamenu.

 7. Bocko kaže:

  Znači ovako:Ako deca hoće u avantura park mora čitava porodica da plati i ulaz u zoo vrt! Ako su deca u zoo vrtu i vide avantura park roditelji moraju nazad 3km na ulaz da kupe kartu! A mesto kod bizona je najsmrdljiviji deo u zoo-vrtu jer su tamo smeštena goveda! Ko ovo smišlja treba da ga je sramota. Naša deca zaslužuju više od ovoga!!!

 8. Djuka kaže:

  @Bocko
  3km ima do ulaza?! Da ne preterujes malo? mozda 300 metara, ako i toliko.
  Smrdi? Naravno, to je zoo vrt. Stavise, smrdi i kod kuce, kad se iskenjas.
  Mora da se plati? uh strasno…
  Stvarno jaaadna deca.

 9. Damir kaže:

  @Djuka
  Bas si neki bukvalista.
  Bocko je tih 3 km figurativno naveo, a inace u pravu je covek, sve sto je naveo, 100%.

 10. Stara majka kaže:

  @Bocko ulaz u Avantura park je slobodan. Ako zelis da prelazis prepreke kupis kartu u Avantura parku i prelazis. A pre nego sto se iske*as po svemu prvo obidji-vidi pa komentarisi.

 11. Trovach kaže:

  Meni smrde samo svinje, ali one smrde i svinjarima. I mi smo u roditeljskoj kuci imali mali svinjac za svoje potrebe, ali na taj smrad se bas tesko navici, iako sam obicno ja cistio i to svakodnevno, pa su svinje bile ciste. Konjski, govedji i ovciji stajnjak mi ne smrde i cak me podsecaju na praksu u srednjoj skoli 🙂

 12. Haljimi kaže:

  @Trovach
  „Konjski, govedji i ovciji stajnjak mi ne smrde i cak me podsecaju na praksu u srednjoj skoli“
  To je sve zato sto konj, kravo i ovce pasu travu medju kojima se nalaze kvalitetne vrste lekovitih mirisljavih trava, pa im i stajnjak mirise, a svinja jede bas svasta, sve zivo ce pojesti, osim svog izmeta. To bi bio vrhunac lanca ishrane svinje kada bi i svoj izmet pojeo.

 13. Trovach kaže:

  @Haljimi…To je samo delimicno tacno. Svinje smo hranili koncentratom uz dodatak pomija i kuvanog krompira (koji nije bio za pijacu, ali je imao upotrebnu vrednost). Svinja ima odredjene potrebe za hranivima zivotinjskog porekla i otuda los miris stajnjaka. Prezivari jedu hranu biljnog porekla, pa njihov stajnjak ne smrdi toliko, ali daleko od toga da se krave i ovce na savremenim farmama hrane „mirisljavim travama“. Uglavnom je to silaza i koncentrat. Seno lucerke bi poboljsalo kvalitet, ali je to skupo proizvodjacima i ta hrana sluzi samo kao balast (da ne ulazim detaljnije u varenje hrane kod prezivara). U planinskim krajevima se gaje rase koje podnose skromnije uslove i te zivotinje jedu raznovrsniju hranu i otuda blolji ukus takvog mesa. Samo, u toj ekstenzivnoj proizvodnji se ne moze proizvesti dovoljna kolicina mesa za zahtevno trziste. Kada pokusas intenzivirati proizvodnju, automatski se udaljavas od prirodnog uzgoja. Ne moze i jare i pare.

 14. Slobodan kaže:

  Oprali preko 100 miliona eura, samo ne znam na sta? Bitno da jezero nikada nije bilo losije.. eee boranijo.

OSTAVITE KOMENTAR

83 + = 88

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: