"Avenue Mall" Subotica

Investitor: GTC Srbija, Beograd
Objekat: Pet nivoa (dva pozemna, tri nadzemna) ukupne bruto površine 60,000 m2
Lokacija: Subotica, ugao Pap Pala i Segedinskog puta
Vrednost investicije: Početkom 2009. godine je stajalo 65 miliona eura. Danas, najverovatnije izmenjena.

Lokacija
Slika

Izgled u odnosu na okolinu
Slika

Namena: Reč je o multifunkcionalnom centru u okviru koga se planiraju prostori namenjeni trgovini i zabavi. U okviru mola je planirano niz butika renomiranih proizvđača odeće, obuće i tehnike, kao i market robe široke potrošnje. Takođe planirani su zabavni sadržaji u vidu bioskopa, kuglane, video igraonica, restorana i kafića. U objektu je planirana podzemna garaža sa 520 parking mesta.

Slika

Slika

GTC Srbija je obezbedila plac, kao i svu potrebnu dokumentaciju za početak gradnje.
Krajem 2008. godine, subotički šoping mol je predstavljen na sajmu u Kanu, kada je najavljen početak gradnje za proleće 2009. godine. Ulaskom društva u krizu, došlo je do poremećaja na tržištu zbog čega je GTC stopirao izgradnju mola u Subotici. U razgovorima sa tehničkim diretorom GTC Srbija, Peđom Petronijevićem, rečeno nam je da se nije odustalo od projekta izgradnje mola u Subotici, ali da će izgradnja početi onog trenutka kada se pronađe određeni broj stanara u molu. Po njegovim rečima tržište se još nije oporavilo pa je trenutno problem naći zakupce i na novim lokacijama u Beogradu. Njegova očekivanja su da će izgradnja početi tokom ove godine.KOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Nije problem što moramo da čekamo na mol, već je problem što svakog leta na tom placu raste ambrozija, i što je taj ugao neugledan. Oni iz Beograda ne mogu da vide to (najverovatnije ih to ni ne zanima), ali mi iz Subotice smo osuđeni na to ruglo.

 2. LepaKata kaže:

  Toliko se u poslednjih par godina govorilo o izgradnji tržnih centara po različitim delovima Subotice ali se ništa nije ostvarilo… Nadam se da ovo nije samo priča i da će naš grad konačno dobiti jedan ovakav centar koji nam je preko potreban! Po ovim slikama unutrašnjost izgleda odlično, a što se tiče spoljašnosti ja sav veliki protivnik sivih "kutija" tipa Tempa, Maxija, Merkatora…

 3. coyote kaže:
  Markes napisao:Nije problem što moramo da čekamo na mol, već je problem što svakog leta na tom placu raste ambrozija, i što je taj ugao neugledan. Oni iz Beograda ne mogu da vide to (najverovatnije ih to ni ne zanima), ali mi iz Subotice smo osuđeni na to ruglo.

  :yes: Ali bi dodao, da je problem i što čekamo na mall. :)

 4. Lansky kaže:

  Kada bi bio taj Mall kao što je zamišljen,bio bi lepši i zanimljiviji od Gallerije. Pošto sam u blizini,meni bi on bio dragoceniji i od bazena i akva parka i svih gradskih projekata. Ali sam teški pesimista glede njegove rentabilnosti. Na prste se mogu izbrojati radnje koje posluju uspešno. Na Korzou je čak i jedna banka iselila. Najbolji scenario je taj ,da budu toliko dobri sa kvalitetom,cenama i sadržajima da se sva trgovina preseli tamo,da se ceo grad isprazni i sve bude u Mallu kao što je sva švercovana roba na Buvljaku. A ovi rentijeri na Korzou neka crknu.

 5. miso kaže:

  rentabilnost ovakvih objekata u Subotici je vrlo, vrlo upitna, na zalost, ali s druge strane bilo bi jako lepo da profunkcionisu jer bi uneli jednu novu energiju u grad, malo ga oziveli ;)

 6. Markes kaže:

  Ako krenu sa izgradnjom, znacemo da je objekat rentabilan, ako ne, onda cemo opet znati da nije rentabilan. :D

 7. maxi kaže:

  Jeeeeeeeeej daće Bog Subotica neće više biti samoubilački depresivni grad pun matorih sivonja!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

62 + = 70

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: