Azil Alex – “Jedan lajk jedan obrok”

U okviru akcije “Jedan lajk – jedan obrok” ekipa portala Životinje.rs je u četvrtak, 4. jula, po drugi put, posetila azil “Alex” u Subotici. Ovom prilikom donirano je, uz pomoć Veterinarskog zavoda Subotice, 450 kilograma hrane napuštenim psima koji tu žive.

Azil “Alex” postoji već 10 godina i trenutno okuplja oko 600 pasa koji su dovedeni sa ulica širom Srbije. O njima brine četvoro mladih volontera, koji se trude da im obezbede osnovne uslove za život.

 

Naravno, svakim danom suočavaju se sa mnogobrojnim problemima. Pored nedostataka u vidu hrane i opreme za pse, sredstava za održavanje higijene, njihov najaktuelniji problem vezan je za registraciju azila.

Ovo je samo jedna od stanica na kojoj se zaustavio karavan akcije “Jedan lajk – jedan obrok”, koja traje već više od godinu dana. Do sada je, uz veliku pomoć građana, donirano preko dve tone hrane mnogobrojnim azilima širom Srbije.

 

“Posebnu zahvalnost dugujemo našim partnerima, u ovom slučaju to su bili Veterinarski zavod Subotice, kao i Blic, naš medijski partner”, kažu sa sajta “Životinje.rs”.

 

Ukoliko želite da učestvujete u akciji, to možete učiniti već sada, jer je njen koncept vrlo jednostavan. Dovoljno je da lajkujete Fejsbuk stranicu sajta Životinje.rs i na taj način doniraćete obrok životinjama u nekom od azila u zemlji.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR