Azilant ubica se krije po napuštenim salašima

Dvojica Avganistanaca koji su u četvrtak uveče uhapšeni u Sremskoj Mitrovici učesnici su tuče 1. maja na napuštenom salašu u okolini Subotice, ali nijedan od njih nije direktan izvršilac ubistva jednog i ranjavanja drugog državljanina Pakistana.

 

Policija i dalje traga za izvesnim Ismailom Tarakom Helsarhadijem, za koga se sumnja da je direktni izvršilac zločina, a koji se dovodi i u vezu sa silovanjem državljanke Velike Britanije u oktobru prošle godine u Banji Koviljači.

 

– Prva informacija bila je da je jedan od dvojice uhapšenih Ismail Tarak Helsarhadi, koga sumnjičimo za zločin, i za kojim se traga od 1. maja. Nijedan od dvojice uhapšenih nije imao dokumenta kod sebe, ali je tokom noći, na saslušanju utvrđen njihov identitet. Radi se o Ham Dilalu i Ham Momadu, državljanima Avganistana za koje je utvrđeno da su 1. maja učestvovali u tuči sa grupom pakistanskih državljana i njima je određen pritvor – kaže izvor “Blica” iz MUP Srbije.

 

 

On navodi da policija nastavlja potragu za osumnjičenim Ismailom, koji je pobegao posle zločina na salašu. Pretpostavlja se da se osumnjičeni krije po napuštenim salašima, budući da već duže vreme boravi u Srbiji i da poznaje teren. Policija, međutim, ne isključuje ni mogućnost da je posle zločina iz Srbije ilegalno pobegao u Mađarsku.

 

Osumnjičeni ubica, inače, prema svedočenju skoro 40 ilegalaca i azilanata koji su uhapšeni u istrazi zločina, među njima važi za glavnog bosa, čije naređenje niko ne sme da odbije.

 

Ovog Avganistanca policija vezuje i za zločin u oktobru prošle godine u Banji Koviljači, koji je izazvao niz protesta meštana ove varoši. Naime, tada su petorica azilanata napala i silovala državljanku Velike Britanije koja je u Banju Koviljaču došla u posetu prijateljima. Devojku su azilanti napali u blizini jedne neosvetljene zgrade i silovali je. Nekoliko dana kasnije policija je uhapsila jednog od osumnjičenih napadača, azilanta iz Avganistana Abdirađida N. (26), dok se za ostalima od tada tragalo. U Centru za azil u Banji Koviljači inače živi oko 2.500 azilanata.KOMENTARI

 1. plavusha kaže:

  ODVRATNI SU

 2. janos sili kaže:

  samo ih dobro isprebijati i oterati,ako se vrate-samo uza zid i …….!!!

 3. Anonimni kaže:

  MA na koji fazon “on već duže vreme boravi u Subotici”? Terajmo to odavde

 4. Question kaže:

  :
  MA na koji fazon „on već duže vreme boravi u Subotici“? Terajmo to odavde

  E, ne može to tek tako, a ljudska prava, a Nataša Kandić? Nismo mi demokrate kao Nemci i neki drugi pa da možemo recimo Cigane samo da spakujemo i pošaljemo u Srbiji da tamo trljaju glavu šta će sa njima…

OSTAVITE KOMENTAR