Baci 5, očisti svet !

Tradicionalna volonterska akcija zaposlenih u kompaniji Wiener Städtische osiguranje, ove godine održana je u saradnji sa studentima Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura” Univerziteta ”Singidunum” i JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, pod sloganom „BACI 5, OČISTI SVET“, koji treba da ukaže na pet osnovnih vrsta otpada čijim se pravilnim odlaganjem čuva životna sredina.. U okviru akcije zaposleni su sproveli čišćenje zelenih površina na Trgu Lazara Nešića, a čišćenju lokacije prethodilo je predavanje studenata o osnovnim principima zaštite životne sredine i primarne separacije otpada, kao i kratak informativno-edukativni kviz.

Wiener volonterski dan 2016 - BACI 5, OČISTI SVET

„Projekat “Wiener volonterski dan“, u okviru kojeg zaposleni jedan dan u godini posvećuju volonterskim aktivnostima, pokrenuli smo u oktobru 2011. godine sa ciljem da podstičemo njihovo učešće u inicijativama koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici. Od tada, Wiener volonteri uključili su se u mnoge projekte, a ovogodišnjom akcijom „BACI 5, OČISTI SVET“ želeli smo da podignemo svest o tome da je neophodno voditi računa o životnoj sredini i da svaki pojedinac, treba da napravi korak ka tome da naše prirodno okruženje bude lepše i zdravije za život. Takođe, ove godine otišli smo korak dalje u sprovođenju volonterskih aktivnosti, i simultano u pet regionalnih centara – Subotici, Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Čačku – organizovali čišćenje javnih zelenih površina i sproveli kratku edukaciju zaposlenih, sve sa ciljem promovisanja odgovornosti koje jedna kompanija ima prema društvu u kojem posluje“, istakla je Katarina Krstajić, korporativni PR menadžer Wiener Städtische osiguranja.

Studenti Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“ Univerziteta Singidunum bili su prisutni u svih pet regionalnih centara u kojima se sprovela akcija i kratkim predavanjem o osnovnim vrstama otpada, u koje spadaju papir, metal, plastika, staklo i organski otpad, na jasan i slikovit način ukazali šta za životnu sredinu znači primarna separacija otpada.

„Primarna separacija otpada, odnosno njegovo pravilno odlaganje ključno je u procesu zaštite životne sredine. Tek nakon toga na red dolazi recikliranje, za koje svi znamo da je ne samo neophodno već će ubrzo postati i obaveza naše države, na putu evrointegracija. Nama je uvek zadovoljstvo kada svoje znanje koje stičemo na fakultetu možemo i praktično da primenimo, a posebno ukoliko se radi o edukaciji i prenošenju znanja iz oblasti primenjene ekologije, kao što je to bio slučaj prilikom realizacije ovog društveno-odgovornog projekta“, naglasila je Iva Kanazir, student Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura” Univerziteta Singidunum.

Do sada je u ovakvim volonterskim akcijama učestvovalo oko 385 zaposlenih Wiener Städtische osiguranja, koji su ostvarili više od 1330 sati dobrovoljnog rada, a čitav projekat je deo programa korporativnog volontiranja Social Active Day, koji matična kompanija Vienna Insurance Group sprovodi u 25 zemalja u kojima posluje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

40 + = 49