Bačka Topola do kraja iduće godine dobija bazenski kompleks

U toku su radovi na izgradnji savremenog kompleksa zatvorenih bazena u Bačkoj Topoli. Prostor gde se nekada nalazio Sportsko rekreativni centar “Venus” danas je veliko gradilište.

U toku su radovi na postavljanju šipova na bazenu i planirano je da se ukupno postavi 206, dužine od 12 do 14 metara. Nakon postavljanja šipova sledi izlivanje betonske ploče.

“Radovi na temelju su počeli u avgustu ove godine. Imamo još 20-tak dana radova na šipovima i onda nastavljamo dalje konstrukciju temeljne ploče”, rekao je Ognjen Šućur, šef gradilišta.

Prema projektu treba da se izgradi plivački bazen, dečji bazen, jedan kružni, kao i drugi sportski sadržaji. Kompleks zatvorenih bazena će biti povezan sa centralnim terenima fudbalske akademije.

“Čim to budu završili kreću sa hidroizolacijom. Nakon toga betonira se nulta ploča,nakon toga će krenuti da niče novi objekat što me raduje. Ovde će biti tri nova bazena, nešto manji za naše najmlađe za školu plivanja i naravno jedan okrugli sa termalnom vodom pošto smo pre svih ovih radova izbušili dva nova bunara, jedan sa redovnom vodom, a drugi sa termalnom”, kaže predsednik UO “Komgrad”, Nemanja Simović.

Kompletna izgradnja kompleksa bazena košta preko 550 miliona dinara, koju finanasira opština Bačka Topola, republička i pokrajinska vlada. Ukoliko sve bude teklo po planu na zadovoljstvo svih stanovnika Bačke Topole radovi će biti završeni do kraja 2020. godine.

 

RTVKOMENTARI

 1. Pista kaže:

  A nas akva porak stoji ne mrda, nema ko da gradi, vec je i trava zarasla… a b.topola? Eh pa da to Orban gradi…

 2. Baki kaže:

  Mislim da i od ovoga ne bi bilo ništa da nema Labana!A ova podmukla crnogorska varalica… sledeći put da ne napravi grešku i zaboravi da pomene najuspešnijeg gradonačelnika u istoriji Subotice i severnobačke regije.

 3. paulina kaže:

  ne želim da budem negativna, ali, čini mi se da će i ovaj kopleks bazena biti mnogo pre gotov nego naš akva park na Paliću, meni lično je drago kada se nešto gradi, a Bačka Topola nije toliko daleko od Subotice, i bogami, mislim da će mo se pre kupati u tim bazenima u Bačkoj Topoli nego na Paliću u akva parku…ovako izgleda kada se radi kako treba, a na Paliću već mesecima nema ni jednog radnika, što je do sada urađeno, to je to, a to je u stvari jako malo…non stapo lažu i vade se na neke “faze” posla. što je čisto sranje…daj bože da nisam u pravu što se tiče Paliča, ali bojim se da jesam…negde je trebalo “oprati” novac, i to je to…još jedan u nizu neispunjenih obećanja i nezavršenih objekata, a što se tiče Bačke Topole, samo napred, nije tako daleko i tamo će mo se kupati…

 4. Dragi Điki kaže:

  Naprednjaci su shvatili da ništa ne moraju da rade, dovoljno je samo laganje.
  Ako osvoje glasove glupih i naivnih, imaće uvek većinu. Mogu ovako godinama da tvrde kako grade nešto na Paliću, kako su izgradili pozorište i sve tako jer većina ima kokošje pamćenje. Sad su počeli sa pričom kako Subotičani nisu ni znali šta je pozorište dok im Laban nije izgradio.
  U Žarko Zrenjanin je bilo krečenje i nakon toga su doveli ministra da mu pokažu kako je škola RENOVIRANA 🙂
  Sve prethodne vlasti su precenjivale pamet biračkog tela.

 5. croat kaže:

  DJiki nemas pojma koliko si u pravu!

 6. pista kaže:

  Cekaj, cekaj…. tamo je bilo nekog problema sa tlom pa se kasnilo sa pocetkom izgradnje, menjao se plan i trebalo je jos para… o tome mlada reporterka ne zbori ni rec… verovatno ne zna ili je i sama ucesnik naprednjacke kampanje….

OSTAVITE KOMENTAR