Bajatović: Potrebni su i pokrajinski izbori

Generalni direktor “Srbijagasa” i predsednik PO SPS-a Dušan Bajatović u Subotici obišao je JKP “Subotička toplana” i “Subotica gas”.

 

Sastao se sa rukovodstvom pomenutih preduzeća i razgovarao na temu problematike likvidnosti Srbijagasa, odnosno činjenice da ova dva preduzeća, kao i ostali distributeri u Srbiji, ne mogu plaćati gas u onim rokovima u kojima im se i gas isporučuje pošto gro gasa dobijaju tokom četiri zimska meseca, a od krajnjih potrošača naplaćuju tokom cele godine.

Bajatovic

– Sa računima za gas, što se tiče Srbijagasa, nije bilo nikakvih problema, a kvalitet gasa se meri na svaka četiri minuta na 16 mesta u Srbiji. Tačno je da je u slučaju veće količine domaćeg gasa, on kod krajnjih kupaca nešto lošiji. Ali se za toliko i račun za gas umanjuje. Sve žalbe za gas kontrolisale su i inspekcije – istakao je generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović.

 

Nakon predstojećih parlamentarnih izbora Bajatović smatra da treba da se napravi jasan plan kako da Srbija preživi i neophodna je njena reindustrijalizacija i donošenje novog zakona o stečaju.

 

Bajatović je ocenio da je potrebno restrukturiranju na dve kategorije – na one koji imaju i one koji nemaju ekonomsku budućnost i tu se osvrnuo na primere Azotare, MSK, Agroživa, Staklare u Paraćinu, kao preduzeća gde je to ostvareno.

 

Na kraju je istakao da bi trebalo da se održe i vanredni pokrajinski izbori.KOMENTARI

  1. jasso kaže:

    jedno pitanje,da li ce onda pojeftiniti gas ako budu izbori u Vojvodini i da li je to jedini razlog sto je gas toliko skup i loseg kvaliteta,ako garantuju da posle toga nece poskupljivat najmanje pet godina i da ce mu sada prepoloviti cenu,onda ajde da budu i izbori u Vojvodini…

OSTAVITE KOMENTAR