Bajmok: Ispuštanje fekalija u “Kudeljaru”

Članovi Udruženja ribolovaca “Kudeljara” iz Bajmoka, primetili su  pre nedelju dana u jezeru veliku količinu fekalija, koje je iz septičke jame, kako se predpostavlja, neko od stanovnika Rate direktno ispumpao u kanal koji se uliva u Kudeljaru, piše Bajkom.co.

Marinko Peić,  jedan od osnivača Udruženja ribolovaca “Kudeljara” napominje da se predpostavlja da su “fekalije u jezero dospele tako što je neko od stanovnika koji žive pored kanala ispumpao septičku jamu”.

BAJMOK

O ovom incidentu obavestili smo nadležne u mesnoj zajednici koji su preuzeli obavezu da pozovu komunalnu i ekološku inspekciju, od kojih očekujemo da što pre izađu na teren, sačine zapisnik, pronađu i kazne počinioca i spreče dalje zagađenje Kudeljare – kaže Marinko Peić.

Ovo je samo još jedan dokaz da sebičnost i bahatost mogu da ugroze realizaciju kompletnog projekta koji je u toku i namenjen je svim ljubiteljima prirode i ribolova, odnosno žiteljima sela.

Pitam se šta bi se desilo danas da smo pustili tonu ribe u Kudeljaru? Fekalije bi direktno uticale na njihov dalji opstanak u jezeru. Poribljavanje jezera se neće uraditi do onog momenta dok ne budemo obezbedili sigurni opstanak flore i faune – ističe Marinko Peić.

BAJMOK-KUdeljara

Apelujemo na građane da ne ispuštaju otpadne vode u kanale Bajmoka i Kudeljaru jer više im se isplati da plate izvlačenje septičke jame 1000 dinara nego novčanu kaznu koja dostiže cifru i do milion dinara.

 

bajmok.coKOMENTARI

 1. Djoka iz Bajmoka kaže:

  A koji stanuju na Rati?Mislim koje sorte?

 2. ivan kaže:

   

  Djoka iz Bajmoka:

  A koji stanuju na Rati?Mislim koje sorte?

   

   

  One sto smo nekada smatrali divljima a vremenom mi postali isti takvi divlji.

 3. bac-vranje kaže:

  a vi lepo obidjite ratu i ceo bajmok i popisite sve koji imaju septicke spojene sa kanalom ??? naravno ako smete jer cete izazvati revoluciju jer MNOGIMA otpadne vode idu u kanal,provereno x puta!!

 4. pravdoljub kaže:

  DTD je nedavno čistio kudeljaru. Koliko znam mehanizacija se uskoro vraća nazad, pokušajte izregulisati te ispuste nekom fizičkom preprekom.

OSTAVITE KOMENTAR