Bajmok: Nestali i momak i devojka

Posle monstruoznog ubistva S. I. iz Bajmoka nestali i momak i devojka.

. .

Samo četiri dana od nestanka S. I. (57) iz Bajmoka kod Subotice, čije je beživotno telo u sredu po podne pronađeno u najlonu i zakopano u podrumu njene porodične kuće, prijavljen je i nestanak maloletne S. U. (17), takođe iz ovog sela.

.

Otac odlične učenice srednje škole „Lazar Nešić“ u Subotici, koji je tokom leta čuvao kuću ubijene Stane, nestanak ćerke policiji je prijavio 24. oktobra.

.

– Uobičajeno se spremila u školu, otišla i više se nije vratila – drhtavim glasom priča, za „Novosti“, N. U., otac nestale devojčice. – Na sve načine smo pokušavali da je pronađemo, ali bez uspeha, ugasila je telefon, kao i profil na „Fejsbuku“, niko od drugova nije čuo ništa više o njoj. Nikada sa njom nismo imali problema, bila je primerna devojka, ni sanjali nismo da ovako nešto možemo da dočekamo.

.

Istovremeno sa devojkom nestao je i njen momak, takođe iz Bajmoka, ali njegov nestanak zvanično nije prijavljen subotičkoj policiji. Činjenica je da je otac nestale devojke čuvao kuću pokojne S.

.
– Stanu sam poslednji put video kada se vratila iz Nemačke i tada sam joj predao ključeve, nedugo potom kod nas je došao njen brat da pita da li znam gde je, pošto je nema kod kuće, a nije nigde u selu – seća se N.

.
Đ. U. iz sela Aleksa Šantić kod Sombora, brat pokojnice koji je 20. oktobra prijavio njen nestanak, i u četvrtak je nestrpljivo iščekivao vesti od policije, koja se i dalje zvanično ne oglašava.

.

– Nema goreg nego čekati takve vesti, svašta prolazi čoveku kroz glavu – kratko će Đ. – Ništa ne znamo, neće ništa da kažu dok istraga traje, telo je poslato na obdukciju, ostaje nam samo da čekamo…

.

S. I. se dva dana pre nestanka vratila iz Nemačke, gde je bila na privremenom radu. Poslednji put viđena je na grobu svoje ćerke, koja je devedesetih iznenada umrla sa dvanaest godina. Otkako je prijavljen nestanak, policija i vatrogasci su nekoliko puta bezuspešno pretresali kuću, čak i praznili bunar u dvorištu pored koga su pronađene njene papuče.

.

SELO U STRAHU

.

Meštani Bajmoka su uznemireni jer je sredinom juna, u svojoj porodičnoj kući, ubijena Piroška Ševarac (76), nekoliko godina ranije pčelar Aleksandar Kapor, zatim krznar Imre Osvald. Svi su ubijeni na kućnom pragu na svirep način, a ubice još nisu pronađene.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 73 = 81

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: