Banda i dalje teroriše Horgoš

„Svaki dan pratim ćerku i sina u školu i kasnije dolazim po njih. Ni jednog trenutka ih ne puštam da na ulici budu sami, jer su oboje već bili žrtve premlaćivanja i razbojništva" – kaže ogorčena Horgošanka koja iz straha za bezbednost nije htela da otkriva identitet.

 

Ovakvi slučajevi postali su skoro svakodnevna pojava u Horgošu, u kome živi 6.000 stanovnika. Ulice su skoro puste i tokom dana, a kamoli uveče, kada se na njima mogu videti samo grupice maloletnika, za koje Horgošani kažu da žive u kvartovima Kaštej i Kamaraš, i koji vrebaju svoje žrtve.

 

Nedavno su to na svojoj koži osetili i dvoje francuskih državljana, koji su, dok su putovali vozom prema Mađarskoj, izašli na stanici u Horgošu da bi u obližnjem kiosku kupili vodu. Grupa maloletnika ih je odmah opkolila, pretukla i otela im novac koji su imali. Starac koji im se pre nekoliko dana suprotstavio dok su pokušavali da ga opljačkaju, brutalno je pretučen.

horgos

-Ovo je postalo nepodnošljivo. Ispisao sam decu iz škole u Horgošu i vozim ih u Bačke vinograde, udaljene 12 kilometara. Kapije zaključavamo već sa prvim mrakom i ne pada nam na pamet da izlazimo iz kuće – kaže jedan od uplašenih meštana.

 

Malobrojna policijska ispostava u Horgošu pretrpana je pozivima onih koji su bili žrtve razbojništva i premlaćivanja.

 

-Na rad policije nemamo zamerki, oni vrlo brzo otkriju počinioce jer je reč uglavnom o istim grupama, ali su im ruke vezane, jer su to maloletnici. Oni su sve češće agresivni i prema policiji. Svi mi znamo ko su oni, ali ljudi se čak plaše i da prijavljuju napade policiji, pošto se počinioci odmah nađu na slobodi – objašnjava Ištvan Bačkulin, predsednik MZ Horgoš.

Istvan-Backulin-300x276

U horgoškoj policijskoj ispostavi nisu želeli da daju bilo kakve izjave, a u Višem sudu u Subotici nisu želeli da pričaju o konkretnim slučajevima uz obrazloženje da je reč o maloletnicima.

 

Meštani upozoravaju da je sve više žalbi stranaca zbog pretnji i otimanja. Nedavno su napadnuti Sirijci, zatim državljanin republike Mali, opljačkani su Francuzi a državljaninu Albanije je maloletnik preteći nožem oteo mobilni telefon i torbicu sa dokumentima i novcem. Mnogi koji su odbili da udele prosjacima, iz Horgoša su otišli izgrebanih vozila.

 

BLICKOMENTARI

 1. vokille kaže:

  Da je ovo normalna država, lepo te klince treba po dupetu malo više, ili ih poslati u Kruševac, tamo ima popravni zavod. Naravno, to će teško uspeti, kad i u školama deca imaju samo prava, a obaveze nikako. 

 2. amacak kaže:

  maloletnici kriminalci mogu da budu problem i u "normalnim" državama. milsim da bi za višestruke povratnike trebalo ukinuti zaštitu na osnovu starosti. ako je neko sposoban višestruka nasilna krivična dela sposoban je i da trpi posledice.

 3. Neša kaže:

  Tekst se bavi bandom koja teroriše Horgoš. A šta ćemo sa bandom koja teroriše državu i njene građane?

 4. treća-sreća kaže:

  Opet su dimljeni povlašćeni… a nama je kriv bio onaj Nemac?!

 5. vranje kaže:

  Dimljeni lososi s kaparima.

 6. Anonimni kaže:

   

  treća-sreća:

  Opet su dimljeni povlašćeni… a nama je kriv bio onaj Nemac?!

   

   

  Pa… treća – sreća… Udimljeni, "izabrani narod" i koji ono beše još? Nebeski?… Treća – sreća….

 7. ....... kaže:

  Netreba decu dirat!Nego roditelje malo pritisnuti!!!!!!!Ako roditelj malo obraca paznju na svoje dete!Dete nece da bude bitanga to sigurno!Da deca imaju prava i da prijave roditelje ako im daju samar!Ako moje dete tako nesto bi uradio mislim dobio bi od mene batina pa neka me prijavi!!!!!!!!!E to je nas zakon!I zato stizemo gde stizemo!

 8. Stipan Sveti kaže:

  Neki očajnik, ili više njih će se naći, pa će napraviti nezapamćeno čudo, pa će da ih traži policija i to svim snagama….a kad ih uhvate, proći će kao oni očajni osvetnici u Madjarskoj, biće primerno osudjeni, a paraziti će dalje-još žešće terorisati poštene gradjane, a onda sve to ponovo, dok ne budemo SVI odlučno stali na kraj ovim pojavama. Samo Sloga Spašava Pošten svet. Znači sazvati Zbor gradjana, obavestiti Premijera RS. da i Tamo znaju za ovdašnje muke, predložiti hitnu izmenu Krivičnog zakona, i dati MNOGO više ovlašćenja radnicima reda. Bolje to nego da koji očajnik krene sa lovačkom puškom u lov na udimljene Neandertalce. A nikad se ne zna…

 9. Mister No kaže:

  Maloletni kriminal je lose regulisan u mnogim zemljama . Nedavno je jedan moj drugar pedagoski otreso o zid kafane jednog maloletnika jer mu je prisao iza leda i udario ga dok je decko mirno pio svoje pice.Naneo mu je dosta ozbiljne povrede i da roditelji malog p……..a nisu rekli policiji da ne diraju mog druga jos bi on bio kriv. Mali je ozbiljan slucaj i stalno pravi probleme cemu govori u prilog da su odbranili pred policijom coveka koji im je istukao sina jer znaju koga imaju.

OSTAVITE KOMENTAR