Bankrot Mini Jugoslavije

Predsednik i vlasnik četvrte Mini Jugoslavije u Subotici Blaško Gabrić ostaće bez dela imanja koje je nazvao Srbija i Makedonija ako sud ne uvaži njegov prigovor na procenu banke kojoj je kao žirant dužan oko pet miliona dinara.

 

Najveće okupljalište jugonostalgičara Gabrić je osnovao pre 11 godina, a pre tri je, odlazeći u penziju, dao u zakup poznaniku štampariju na delu Mini Jugoslavije i pristao da bude njegov žirant. Za garanciju je dao 355 kvadrata imanja, ali banka na ime duga potražuje 1.250.

 

– Banka je održala licitaciju za koju niko nije bio zainteresovan. Osporio sam prodaju celog objekta, a nemam ništa protiv da mi uzmu 350 kvadrata. Uložio sam prigovor da procena nije po dogovoru jer traže objekat i lanac zemlje, i nisu mi dozvolili da isplatim dug na rate. Dao bih bez reči prizemlje prvog objekta koje je uknjiženo, a drugom građevinskom dozvolom sam izgradio još oko 600 kvadrata koji nisu uknjiženi, ali žele da prodaju oba objekta – kaže Gabrić.

 

Iz svih krajeva bivše Jugoslavije nude pomoć, ali Gabrić smatra da nije fer da sakuplja dobrovoljne priloge da bi spasao svoju državu i isplatio banku.

 

– Ako uzmu ono što sam dao kao garanciju, Mini Jugoslavija neće biti okrnjena. U suprotnom će mi Srbiju i Makedoniju zbrisati iz Juge, ostaće samo mali deo Srbije, Bosna, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska – kaže Gabrić.

 
Nema para da napuni Jadran

 

U Mini Jugoslaviju ulazi se kroz „Vardarsku dolinu“. U Srbiji su bina, toaleti, kuhinja i polovina stolova, a druga polovina je u Bosni. U Sloveniji su Triglav, fudbalski i odbojkaški tereni. U Hrvatskoj sam iskopao Jadransko more, ali nemamo para da ga završimo. Zamišljeno je da voda bude do kolena i da posetioci mogu sesti na Brač, Hvar. U Crnoj Gori je parking – kaže Gabrić.

 

U Mini Jugoslaviju turisti i dalje dolaze. Gabrić je ponudio lokalnoj samoupravi da preuzme brigu o 3,5 hektara parka jer od penzije ne može da ga održava.

 

– Mogli bi da zaposle ljude i ulože u atrakciju za turiste – kaže Gabrić.

 

BlicKOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  Isto k’o i “velika”.

 2. gradjanka kaže:

  NO KOMENT STA DRUGO DA KAZE COVEK NA OVO

 3. delija kaže:

  ajd vozdra gabore 🙂

 4. Robert Tili kaže:

  kad nije pametno ulozio pare

   

 5. samsvojgazda kaže:

  ***** KAO I UVEK

 6. stormwatch kaže:

  Samo da ne izvrsi “kik’riki” na sred centra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Beli kaže:

  Balaž , pogledaj ti da se u banci slučajno neko ne preziva Mesić !?
   

OSTAVITE KOMENTAR