Banović Strahinja u Ateljeu 212

Narodno pozorište Subotica gostovaće sutra na Velikoj sceni Ateljea 212 sa predstavom "Banović Strahinja" Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Urbana Andraša, najavljeno je danas iz Ateljea 212.

Slika

Predstava "Banović Strahinja" proglašena je najboljom predstavom na prošlogodišnjem sedmom "Joakimfestu" u Kragujevcu, zbog "savremenog i uzbudljivog" čitanja klasičnog komada.

To je rezultat mudrog repertoarskog poteza, upotrebe superiornog rediteljskog jezika, nadahnute i precizne kolektivne glumačke igre i izuzetnog glumačkog doprinosa čitavog autorskog tima, navedeno je u obrazloženju žirija festivala.

U najboljoj Mihajlovićevoj drami – "Banović Strahinja", kako je napisao Slobodan Selenić u "Antologiji savremene srpske drame", jedan konkretni srpski plemić suprotstavlja se neprisutnoj, ali neopozivoj svemoći Jugovića Majke, smatrajući da je on jedino pozvan da odlučuje o svojim postupcima.

"Ovaj individualistički bunt protiv autoriteta, potreba čoveka da sačuva sebe pred surovim nasrtajima društvenih konvencija, istorije i politike, doživeo je u našem vremenu svoj puni odjek", naveo je Selenić.

Izvor: BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

68 + = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: