Batez obišao obnovljeni sportski teren u Subotici

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, zajedno sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i predsednikom Sportskog saveza Srbije (SSS) Davorom Štefanekom, obišao je danas obnovljeni rukometni teren u Osnovnoj školi “Kizur Ištvan“ u Subotici.

/foto: Tanjug/

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za sanaciju prvo odbojkaškog, pa potom rukometnog otvorenog terena u školskom dvorištu ove subotičke škole obezbedio više od tri miliona dinara.

– To je samo jedna u nizu škola na teritoriji Grada Subotice, ali iz cele AP Vojvodine, za koje su iz pokrajinskog budžeta na konkursu izdvojene pare za sanaciju i adaptaciju sportskih objekata i terena, kao i opremanje sportskim rekvizitima. Za ovu namenu u ovoj godini smo obezbedili 66 miliona dinara, jer je osnovni priortitet revitalizacija školske sportske infrastrukture – rekao je Batez i dodao da je saradnja sa Gradom Suboticom dala izuzetne rezultate oko realizacije projekata u sportu u ovom gradu, počev od obnova školskih terena, pa do obnove fudbalskog stadiona.

Batez je dodao da je Subotica grad koji je dao olimpijske, evropske i svetske šampione i ulaganjem u školski sport, koji je osnovna baza takmičarskog sporta, možemo očekivati buduće velike sportske rezultate.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, koja je za ove terene izdvojila 1.150.000 dinara izjavio je da se u vertikalnoj saradnji sa Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom, uspešno završava sve što se godinama nije radilo.

Davor Štefanek, koji je pohađao upravo ovu osnovnu školu, rekao je da je SSS donirao školi dva gola sa mrežama, odbojkašku mrežu i da je dogovoreno da im se doniraju još košarkaške table sa koševima.

Prema njegovom rečima, pokazalo se da se udruženo svaki projekat brže realizuje i da je jako važno da deca više vremena provode na sportskim terenima.

Direktor škole Dejan Anđelović je rekao da se praktično radi o izgradnji novog terena, jer korišćenje pre sanacije nije bilo bezbedno za decu.

Na terenu je postavljena nova podloga i dodaće se montažna ograda za zaustavljanje lopti i sada će učenici, njih oko 720, imati odgovarajuće uslove za nastavu fizičkog vaspitanja.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Meni nešto nije baš najjasnije u ovoj vesti; prvo su obnovili odbojkaški pa nakon toga i rukometni teren…za sve ukupno oko 25.000 Eur? Od čega li ste ga pravili – asfalt ili tartan jer je velika razlika u ceni? Jel to sa mrežama ili one dođu gratis na ovu cifru?
  Da zanemarimo sada gore navedeno – šta je sa školama koje uopšte nemaju terene ili nemaju salu za fizičko vaspitanje?
  Šta se dešava u tim školama koje nemaju koje terene da obnove jer ne postoje tamo se deca ne bave sportom?

 2. Istina... kaže:

  Bezvredni ne mogu da opstanu bez samoreklamerstva. Antisistem pociva na trajnim lazima.

 3. ČINJENICA kaže:

  Ponovno fotkanje, recimo, ispred koša na obnovljenim terenima “Janko Pejanović” na Paliću bilo bi kontraproduktivno iliti u korist njihove štete, pre svega zbog pogibeljno izvedenog betonskog postolja sa sve kanalićem između istog i terena. Ni posle godinu dana od svečane primopredaje o saniranju se ne razmatra ni pod tačkom razno, a da li će, i kada, ne zna se?.

 4. jaca kaže:

  Istina@- samo neka se reklamiraju dok grade nove terene…

 5. Istina... kaže:

  @jaca

  Ne slikaju se svi oni (svih “različitih” ideologija i boja dreseva) zbog “izgradnje” nego “grade” da bi se slikali za medije, da bi održavali laži o sebi tako “važnim”. Sistem bezvrednih marioneta ne može da preživi bez konstantnih laži, prevara i obmana. Jugoslavija počiva na milionima poltrona, oni koji zaista vrede ili su od nje stradali ili su spas potražili van nje. Stotine hiljada lažnih doktora, magistara, mastera, stručnjaka… igraju glavne uloge u velikoj predstavi za naivne. Po Vašim dosadašnjim komentarima zaključio sam da ste jedna od ovih Titovih “naprednih” i “patriotskih”, od čega sigurno imate ličnu korist iz budžeta, grantova i još sa strane. To što oni, svi ti Titovi “genijalci” rade, i “grade”, je ku*ac od ovce kao što su i oni sami. Ali, j*bi ga, ko ne vredi ničemu mora da laže da vredi inače bi umro od gladi. Selo Potemkinovo je sve manje i bednije, a kulise sve oronulije. Da bi se sve i dalje taljigalo publika mora da bude sve gluplja, što i jeste. Nema razlike između prvog čoveka “grada” pandura i pica majstora, obojica su jednako katastrofalan izbor. Ko je sledeći? Kamenorezac, šofer ili neka treća “sreća”? Da se ja pitam sve bi to trebalo porušiti i zatrpati pa sve ispočetka, jer ovako je samo produženje agonije.

  Bolje da me niste vukli za jezik, jel’ da?

 6. jaca kaže:

  CINJENICA@- A bilo ti je dobro da te terene gledas 20 godina u korovu? sad ti nevalja sto se vide srafovi, da to rese ti bi postavio pitanje zasto se zavrcu u desno a ne u levo. Stavili su i tartan, i zastitnu mrezu izmedju terena….ne, tebi je problem sto se moras skoncentrisati da slucajno ne padnes na sraf…..

 7. ČINJENICA kaže:

  @ jaca

  Makar, zar ne, i ako do pola završeni predstavljaju rizik po korisnike? A, primera je bezbroj. Počev od gore pomenutog, sličan “rukopis” ne(i)mara primetan je i na obnovljenim terenima u O.Š. “Jovan Mikić”, košarkaškom terenu na Prozivki, “pvc” basket terenu na obali jezera…E, pa, neće da može biti honorarni ili volonterski hvalospevcu po zadatku.

 8. Glugorije kaže:

  Na godisnjem sam pa nasao malo vremena da vidim sta se desava na na portalu.. Al tu i dalje isti ljudi se prepucavaju, nista novo.
  Istina i druzina…jos uvek aktivni, smesni te skroz. Umete nasmejati citaoce.

 9. ffilozoff kaže:

  SVE terene,stadion,mali stadion,halu…UNISTILA je vlast 90-tih,neodrzavajuci ih,a Nas saljuci u rezervu….a sad ista ta vlast Nas vraca u 90-te…

 10. Mic po mic... kaže:

  Bacanje para ,isisanje para iz državne blagajne ,kobojagi ulagajući sredstva u sport.
  Ulaganje u sport su jalava posla za uhljebljenje pojedinaca-u stilu kako je bio u komunizmu samo su ih onda ovakve zvali ‘sportski društveni radnici’…A baš su radili …gladali i kontrolirali kako raste trava na Subotičkom stadionu…

 11. Istina... kaže:

  @Glugorije

  Onaj gligorije nije Glugorije. Ukoliko ti je Istina “smešna skroz” (baš “intelektualna” konstrukcija) onda si ti tužan. Ja sam srećan jer nisam više među tebi istima i sličnima.

  @ffilozoff

  Standardno, vama su za sve krive “devedesete” i “Miloševićevci”. Zaboravio si da pomeneš Sadama i ostale vaše neprijatelje.

 12. ČINJENICA kaže:

  @ jaca

  Ne, nije mi “bilo dobro” ni tada, a ni dok “slušam” isključivo slatkorečivu retoriku. Ono što je dobro treba pohvaliti, a na ono drugo skrenuti pažnju da bi nakon saniranja bilo ako ne bolje, onda u koliko-toliko prihvatljivom stanju. Bilo da si slep-a kod učiju ili “samo” neupućen-a, tek o potonjem ni slovca!? A, kad već pominješ “šrafove” izvučene iz komentara na drugom lokalnom sajtu, u pitanju su “bocke” (i to kakve!), ali koje štrče iz postolja koša na “pvc” terenu, mada su očite i u podnožju koša na obnovljenom “Janko Pejanović” prikazane na prethodnom snimku. I da, pazim se da ne nagazim na njih, ali i da eskiviram nogolomca u vidu uzdignutog postolja sa sve kanalčinom pride. Ti ne bi?

 13. dzoni kaže:

  ČINJENICA@- skoncentriši se na obruč dokoni čoveče……I linije na terenu bi bile lepše da su roze nego bele jel’da ;))

 14. Gligorije kaže:

  Da da nije taj, ja sam pravi Gligorije.
  Al svejedno, delimicno je u pravu i taj Glugorije.

 15. Istina... kaže:

  @Gligorije tj. Glugorije

  Neuspeo pokušaj obmane, agenti Agenture. Pravi gligorije ne piše tim stilom. Istina vam je prst u oku (zato vam je “smešna skroz”) a krađa tuđih identiteta standardan način plasiranja vaših laži, obmana i prevara. Istina je, po vašem Gebelsu, smrtni neprijatelj laži.

 16. ČINJENICA kaže:

  @ dzoni
  Kad piješ, pij dobro, ali ne kad voziš ili, pak, surfuješ internetom kao ovom prilikom. U protivnom, rezultat konzumiranja tečnog produkta kiselog vrenja grožđa, pa bilo “roze”, koje očigledno više voliš ili “belo”, svejedno, je nebulozni komentar van vremena i prostora, na jedvite jade sročen u par reči. Zato, ako te ne ometaju mali, beli, mausi naravno, trčkaranjem po tastaturi, mada je pre “samo” privid u pitanju, skoncentriši se na poentu priloga, pa možda ti sune iz donjeg dela leđa u glavu.

OSTAVITE KOMENTAR