Bazeni u ovoj godini

Nakon dvomesečenih usaglašavanja na relaciji investitor (Fond za kapitalna ulaganja APV), nadzorni organ (Građevinski fakultet Subotica) i izvođača ( "Dijagonale doo" iz Novog Sada), juče 22.6.2010., održan je sastanak kojim je označen nastavak radova na komplekusu zatvorenih bazena koji traju već više od jedne decenije.
U narednih sedam dana na gradilištu će se odvijati pripremni radovi posle kojih će uslediti radovi na armiranobetonskoj konstrukciji bazena 33x25m (veliki) i bazena 25x16m (srednji).
Pod ovim radovima, podrazumeva se izrada armiranobetonskih (temeljna) kada, stubova i školjka. Sem ovih radova u ovo godini predviđeno je izvođenje određenog broja radova manjeg obima nakon kojih se objekat dovesti u stanje gotovosti potrebno za pokrivanje (izrada dela čelicne sekundarne konstrukcije, nivelisanje terena oko objekta, manji obim zidarskih radova …)

Slika
Trenutni izgled bazena

Navedeni radovi predviđeni su za izvođenje do kraja tekuće građevinske sezone, a njihova vrednost iznosi oko 115 miliona dinara ( 95 miliona dinara za bazene + 20 miliona dinara ostalih radova). Navedena sredstva izdvojio je Fond za kapitalna ulaganja APV, a podizvođač radova je "DG gradnja" iz Subotice.

Kada će doći do pokrivanja bazena, kao i unutrašnjih i spoljašnjih radova još uvek se ne zna. Jedino što se zna je da do toga neće doći ove godine kako su mnogi očekivali. Ono što se takođe zna, je da predstoji usaglašavanja tehničke dokumentacije koja se tiče instalacija i bazenske tehnike sa savremenijim tehnologijama, pošto je od izrade projekta prošlo skoro 4 godine. Nakon toga će biti formirana, delomično izmenjena, tenderska dokumentacija za navedene radove.

Budući izgled kompleksa zatvorenih bazena možete videti ovde
Kompleks zatvorenih bazena

SlikaKOMENTARI

  1. mateus kaže:

    Prestrašno! :puke:

  2. djomla kaže:

    Realno gledano, bazeni se neće završiti u naredne dve godine. Pa ćemo najverovatnije dočekati dvadesetogodišnjicu izgradnje ovog kompleksa.

OSTAVITE KOMENTAR

32 + = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: