Bazeni u plavo-sivoj varijanti

Ako je i postojala nedoumica kako će na kraju izgledati bazen na Prozivci, ona je ovih dana razrešena. Zatvaranje bazena u plavo-sivu varijantu je urađeno baš kao što je predstavljeno na renderu.

Na zatvaranju bazen se uveliko radi, pa je pored montaže ploča startovala i montaža prozora i to na strani koja gleda na ulicu Braće Radić. Pored toga na delu prema šetalištu se montira krov, dok je dobar deo radova preseljen u unutrašnjost.

Izgradnja krova

Veliki bazen se trenutno malteriše i priprema za hidroizolaciju

Tribine

Mali bazen

Radnici Rotora, trenutno montiraju rasvetu. Kako za GradSuboticu govori šef gradilišta Stojisavljević Branko, veliki bazen će imati ukupno 66 reflektora raspoređenih na dve strane. Sa strane tribine će biti montirano 42, dok će na suprotnoj strani biti montirano 24. Pored reflektora, veliki bazen će dobiti i 24 neonske sijalice, te će se steći mogućnost da se u zavisnosti od potrebe nivo svetlosti podešava. Različita količina svetlosti će se koristiti pri treninzima i rekreaciji, utakmici, ili pri utakmici koja će imati direktan prenos gde je potrebna najveća količina svetlosti.

 

Pored toga mali bazen će biti osvetljen sa 40 neonskih svetiljki, a oba bazena će biti pokivena i zvučnicima koji če takođe biti montirani na krovnu konstrukciju.

Pogled na park u okviru kojeg je tokom jučerašnjeg dana posađena nekolicina novog zelenilaKOMENTARI

 1. Lokal Patriota kaže:

  pozurite sad ce leto, ima da navale turisti iz srbije i cele evrope, nisu ludi da se kupaju napolju kad sunce steti njihovoj kozi,bolje je u zatvorenom.
  a istina je da bazen nema svoj bunar, vec da je prikopcan na gradsku vodu?

 2. milica kaže:

  Bravoooo:)

 3. b kaže:

  Ruzan objekat al makar se uklapa u okolinu.U svakom slucaju bice mi drago da imamo bazen.

  Mada sam ja vise za varijantu cvarenja u vodi od 30C:)

 4. Ivica kaže:

  djomla, onako, tvoj lični utisak, pošto si već bio unutar samo objekta, da li ima dovoljno prirodne svetlosti? Ja sam se malo razočaro kad sam video da su ceo krov pokrili ne ostvaljajući ni jedan otvor za svetlost…

  Enterijer deluje zanimljivo, mislim da je drvena konstrukcija pun pogodak…

  Što se tiče spoljne fasade, još je rano da sudim, ali se nadam da to nije gotovo, tj. da će doći tu još lajsne na spojevima između ploča, jer je ovako…no, videćemo…

 5. djomla kaže:

  Kao što vidiš jedna strana ona ka parku nije kompletno zatvorena i to se trenutno radi (slika 3). Zbog toga se ne može jasno proceniti koliko će tu biti prirodne svetlosti, ali ono što odaje utisak je da je u odnosu na druge dvorane ovaj bazen poprilično zatvoren. Takođe unutrašnjost je još uvek pod malterom i betonom što dodatno utiče na celokupan utisak. Refleksija će biti potpuno drugačija ka se postave pločice, bazeni ispune vodom, okreče zidovi itd… Za sada, utisak je da će biti potrebe za dodatnom svetlošću…

  Lokal Patriota

  Ako se ne varam bazen je na gradskom vodovodu…

 6. supermen kaže:

  pogresna investicija

 7. stormwatch kaže:

  Napred Subotica!

 8. djomla kaže:

  Takođe, laički utisak…

  Pošto sam boravio na gradilištima oba bazena, i upućen sam u oba projekta, dao bi lični sud svega viđenog.

  Kako izgleda projekat u Dudovoj šumi:

  https://www.gradsubotica.co.rs/bazeni-u-prolece-2011-godine/

  Naime, svakako bez premca je projekat u Dudovoj šumi ozbiljniji, monumentalniji i lepšeg izgleda. Njegov nedostatak je taj što je planiran više kao zabavni centar sa tri bazena, nego kao bazen u osnovi. Velika količina propratnog sadržaja i kancelarija koje nemilice “troše” kvadrate se nalaze u jednom kompleksu u kojem ti sadržaji dominiraju. Potrošiti tolike kvadrate a ne izgraditi bazen olimpijskih dimenzija je najveći nedostatak. Ali, ne postoji grad u Srbiji koji ne bi voleo da ima takav kompleks kojim bi se hvalio kao što se Beograd ili Zagreb hvale svojim arenama.

  Bazen na Prozivci je skromniji i po dimenzijama, i po materijalu koji se ugrađuje ali i po izgledu. Njegova predost je ta što je akcenat stavljen na bazen koji je dopunjen neophodnih prostorom da bi mogao da funkcioniše. Što bi se reklo, kvadratura je maksimalno iskorišćena u svrhe plivanja, što će biti veoma bitno jer je njegovo održavanje u mnogome jeftinije od onog u Dudovoj šumi. Same tribine su ovde neuporedivo manje što se jasno može videti na slikama.

  Takođe, veoma bitna stvar je pozicija koja ide na ruku onoga na Prozivci, koji je okružen ozbiljnijom putnom infrastrukturom. Zamislite sportiste koji iz Beograda dolaze u Suboticu i trasu kojom dolaze do bazena. Dok je ovaj na Prozivci na idelanom mestu odma uz izlaz “Istok”, do onog u Dudovoj se dolazi provlačenjem ulicama Đure Đakovića, Zmaj Jovinom i Arsenija Čarnojevića.

  Ako se uzme u obzir vizija izgleda grada kroz 10 ili 20 godina, prednost ima onaj u Dudovoj šumi jer uz otvoreni bazen, Halu sportova, Ledenu dvoranu, park, teniske terene predstavlja jedan sportski centar grada na kome mora još mnogo da se radi (zamislite kada bi svi fakulteti u gradu bili na jednom mestu, zar ne bi bilo bolje). Pored uređenja samog parka, potrebno je taj centar povezati ozbilnom putnom infrastrukturom sa autoputem, ali urediti okolinu kako bi ceo kompleks sa tolikim propratnim sadržajem dobio na masovnosti i bio isplativ. Za sada širenje groblja ne ide u korist bilo kog projekta oko Dudove šume pa i samih bazena.

  Naravno, postoji još niz aduta i za jedan i za drugi projekat.

 9. lale kaže:

  Sramota na šta se troši para od poreskih obveznika. Nadam se da za ovu igrariju nisu koristili kintu od prodaje Severa, Pionira , bolje bi bilo da su uložili u radna mesta za građane. Za vreme njihove vladavine mnogi su ostali bez posla, a samo za odabrane su izmišljana radna mesta, i treba nam bazen,

 10. tomislav matkovic kaže:

  kako ce biti reseni spoljni blokovi od klime plus ventilatori za vazduh? za ovakav bazen je potrebna bas ozbiljna tehnika. recimo sigurno ce biti barem 2 roof-top-a. oni su glasni… bice na zemlji? uglavnom se i ravni krovovi rade da bi na njih nakrkali svu tehniku. na dvovodni krov je to nemoguce. ili ce se praviti tehnicka kucica negde uz fasadu?

 11. tomislav matkovic kaže:

  djomla:

  Kao što vidiš jedna strana ona ka parku nije kompletno zatvorena i to setrenutno radi (slika 3). Zbog toga se ne može jasno proceniti koliko će tu bitiprirodne svetlosti, ali ono što odaje utisak je da je u odnosu na druge dvoraneovaj bazen poprilično zatvoren. Takođe unutrašnjost je još uvek pod malteromi betonom što dodatno utiče na celokupan utisak. Refleksija će biti potpunodrugačija ka se postave pločice, bazeni ispune vodom, okreče zidovi itd… Zasada, utisak je da će biti potrebe za dodatnom svetlošću…

  Lokal Patriota

  Ako se ne varam bazen je na gradskom vodovodu…

   

   

  Djomla, koliki je kapacitet tog voda na koji ce biti bazen? jel to onaj vod koji ide dalje za sandorsku industrijsku zonu?

 12. ridick kaže:

  po meni, objekat malo lici na neki hangar za avione ili me podseca na neku zimsku pijacu zelene robe negde u inostranstvu…. ali ipak je i ovo bolje nego nista. velika je steta sto se nije izmislio neki lepsi i moderniji objekat sa vise stakla, dok je bila postavljena drvena kostrukcija mislio sam da ce super izgledati ali ovako mi se nikako ne svidja.

 13. supermen kaže:

  rusija men zar se vracas kuci?

 14. igor kaže:

  Još samo da se neko seti pa da se iza bazena sagradi ambulanta, jer mislim da je kerska ambulata vec mala za porasli broj građana na Prozivci, Centu tri i Keru.

 15. gordana kaže:

  Radujem se svakom uloženom dinaru za dobrobit grada i građana:-))

  Jako sam srećna ,samo trebamo mi građani da se trudimo da takve investicije ne uništavamo već očuvamo…jer šta onda vredi sve ovo ako će ubrzo da postane ruglo grada.

 16. Dejan kaže:

  Ja hocu hleba da jedem,hocu da imam platu 300e, da sam placen u evrima, a ne da mi je plata svaki mesec manja jer je dinar svaki mesec sve slabiji, hocu bre da zivim normalno,a ne da se kupam, je** vas bazen i sve ostale gluposti.

 17. a.r. kaže:

  Bezveze je što je zatvoren bazen. Kako da se tamo i sunčamo?

 18. hajdeda kaže:

  Leti se ide u Dudovu 😉

 19. xxx kaže:

  tomislav matkovic:

  djomla:

  Kao što vidiš jedna strana ona ka parku nije kompletno zatvorena i to setrenutno radi (slika 3). Zbog toga se ne može jasno proceniti koliko će tu bitiprirodne svetlosti, ali ono što odaje utisak je da je u odnosu na druge dvoraneovaj bazen poprilično zatvoren. Takođe unutrašnjost je još uvek pod malteromi betonom što dodatno utiče na celokupan utisak. Refleksija će biti potpunodrugačija ka se postave pločice, bazeni ispune vodom, okreče zidovi itd… Zasada, utisak je da će biti potrebe za dodatnom svetlošću…

  Lokal Patriota

  Ako se ne varam bazen je na gradskom vodovodu…

  Djomla, koliki je kapacitet tog voda na koji ce biti bazen? jel to onaj vod koji ide dalje za sandorsku industrijsku zonu?

   

   

  Da li će biti plaćen taj prvi račun za vodu vodovodu ili će biti gratis od strane vodovoda a naplaćeno nama potrošačima. To jedno punjenje će biti slabiji pritisak na prozivci preko noći. No mogli su već i jedan sopstveni bunar izbušit. A da struju moraju plaćat.

OSTAVITE KOMENTAR