Bazeni u proleće 2011. godine

Sa prvom ovogodišnjom uplatom, nastavljeni su radovi na kompleksu zatvorenih bazena, a akcenat je stavljen na srednji bazen. Prvo je izvršeno iskopavanje u dubini od 2,2 metra da bi nakon toga usledilo betoniranje prostora i podizanje armirano betonskih stubova koji će držati buduću kadu srednjeg bazena.

Trenutno to izgleda ovako
Slika

Prostor koji vidite se nalazi ispod bazena, i on će biti iskorišćen u svrhe teretane ili fitnes centra. To bi trebalo nekako ovako da izgleda.
Slika

Fotografija je slikana sa prvog sprata, mesta sa kog će se ulaziti u bazen.
Slika

U razgovorima sa profesorom Milanom Romanićem, saznajemo da se trenutno vrše radovi na velikom bazenu. Završen je iskop, i trenutno se postavlja izolacija i vrši zidanje. Nakon toga slede radovi na izradi armirano betonskih stubova koji će držati kadu velikog bazena.

Pogled na radove na velikom bazenu sa vrha tribina
Slika

Iz iste pozicije samo što se vidi deo leve tiribine.
Slika

Veliki bazen ce imati dve tribine. Desna tribina
Slika

Leva tribina
Slika

Pogled na levu tribinu sa nivoa bazena
Slika

Jedini bazen koji je dobio kadu, je mali bazen (Miki maus).
Slika

Gledano iz prizemlja, betonska kada malog bazena.
Slika

Pre izrade betonskih kada srednjeg i velikog bazena, mora se pokriti bazen, tj izraditi krov, kako bi kade tokom izrade bile zaštićene od kiše ili snega. Tako da će se nakon završetka radova na stubovima velikog bazena krenuti u pokrivanje kompleksa i izradu kada. U najboljem slučaju, ako finansiranje bude teklo po planu (neometano), kompleks zatvorenih bazena do kraja godine može da bude zatvoren, nakon čega sledi bar još godinu dana rada na unutrašnjosti bazena.KOMENTARI

  1. Glibavi kaže:

    Dogurace to i do 20 godina. Mogli bi smo ovima nasima napisati jednu epsku junacku, jer vila koja rusi definitivno postoji. 🙂

  2. Ankica kaže:

    Ja sam kao dete išla na taj bazen, zatim vodila svoju decu u školu plivanja i sada idem kao rekreativac – ništa se bitnije nije promenilo ( ja sad imam 50 god.).Ovaj grad sa ovolikim brojem stanovnika zaslužuje novije,veće i ozbiljnije zdanje – ajd da vidimo i to čudo.Valjda će moji unuci naučiti plivati u novom bazenu:

  3. gomby kaže:

    Meni je samo jako zao da posle tolko rada i ulozenog truda i para sad ostaje sve da ceka bolja vremena ili ustvari bolje raspolozenja politicara. Ali ako se kojim slucajem dode do para ovolikom gradu ni onda nece biti puno bazena, jer 100 hiljada stanovnika treba da nadje svako svoje mesto za rekreaciju, to bilo na prozivku ili kako su pametni rekli na periferiji grada, iza dudove sume sto je predvideno za Suboticki sportski kutak… Ne krivim samo ove danasnje politicare, jer Subotica vec vekovima lezi na termalnim vodama samo su trebali izkoristiti, sto su okolne drzave uradili pa sada se novac odliva van nasega grada, to je prvenstveno najveca greska. Ali mozda cemo se i mi jednoga dana probubiti se pa da znamo ceniti sto imamo a sta mozemo da unovcimo.

OSTAVITE KOMENTAR

37 + = 42

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: