Bazne stanice – najezda

Bazne stanice, antene, tornjevi…svakim danom ih ima sve više. Poput najezde kojoj se ne vidi kraj. Zar svaka zgrada i višlji objekat mora da ima nešto od toga, ili možda neko zna koji je to broj ovih skalamerija koji je dovoljan – pitaju se uznemireni građani.

 

Tumačenja o potrebama i štetnosti ovih stanica su često kontradiktorna. Sasvim razumljivo je da visokoprofitabilne kompanije koje ih postavljaju horski ponavljaju kako ne može biti nikakvog štetnog uticaja.

 

Novi toranj pored Majšanskog mosta

IMG_5462

 

Studija o proceni uticaja bazne stanice mobilne telefonije "Telekoma" koja bi radila u centru Palića trebala je da se održi u Gradskoj kući ali  do toga nije došlo.

Nakon građana Kera, i Palićani su uznemireni ovih dana. Bez ikakvog obaveštavanja i bez "adekvatnih dozvola" stub bazne stanice već postavljen na krov robne kuće "Rodić" .

 

Palićani postavljanje stuba nisu dozvolili ni pre nekoliko godina jednom drugom operateru, pa neće to dozvoliti ni sada, saopštili su. "Telekomu" se nudi konstruktivan razgovor i mogućnost da se iskoriste već postojeći mnogo viši stubovi u krugu od 250 metara. Predstavnik "Telekoma" je saopštio da zakon kaže da operateri ne moraju da obaveštavaju mesne zajednice o postavljanju stanica mobilne telefonije nego je dovoljno da se javnost o tome obavesti preko sredstava javnog informisanja.

toplana

antena teslino 2

IMG_5463KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Uslikajte krov OU i postavite na sajt.

  2. Kertvaros kaže:

    Ta prica sa antenama je prilicno bajata i kao i sve ostalo sto dolazi u Suboticu sa obligatornim zakasnjenjem. Naravno ja time ne zelim da kazem da su Suboticani malo zaostali – Boze me sacuvaj ! U svakom slucaju jedno vrlo zanimljivo postavljanje prema bezicnoj telefoniji. Svako ima manje – vise po dva – tri mob. telefona po dzepovima, ima vise mobilinih nego stanovnika, ali tome pripadajuce antene – e to ne moze. Mozda Suboticani imaju resenje kako da se to izvede pa neka ga prodaju kao patent, dobice sigurno velike novce.

    Cela ova histerija i fobija oko antena je prava sitnica prema onome sto uskoro tek sledi, a u Zapadnoj Evropi je u punom jeku. Tamo naime kruze price da je EAN- Code  (European Article Number) to su one vertikalne linije za skenersko citanje i elektronsku obradu robe i artikla, jako opasan i stetan. Postoje ljudi i sve ih je vise koji tvrde da su te linije ustvari tajne antene koje privlace negativnu energiju i dalje je prosledjuju u pakovanje hrane na kome se nalaze i masovno ugrozavaju zdravlje potrosaca a narocito dece. Traze da vlasti nesto preduzmu protiv toga i da jednostavno ukinu tu uzasnu djavolju rabotu. Naravno cim su svet i covecanstvo u opasnosti ni spasioci nisu daleko. Oni su izmislili jednu posebnu napravu (obican zeleni flomaster) kojom treba tri puta  (obavezno 3 puta) precrtati EAN-cod i tako neutralisati njegovo zracenje i negativnu energiju koja unistava sve pred sobom. Spravu za neutalizaciju negativnog zracenja zainteresovane osobe kao  i oni koji vode racuna o zdravlju kako sebe tako i svoje dece mogu kupiti po skromnoj ceni od 75 € pouzecem naravno.

    Dakle dragi moji Suboticani spremite se za jedan novi talas zracenja koji se iza brda valja i ugrozava zdravlje stanovnistva i njegov miran i spokojan zivot.

OSTAVITE KOMENTAR