Beer & CO odlazi iz Engelsove

Posle 20 godina na adresi Engelsova 4, pivnica Beer & CO uskoro odlazi. To ne znači i nestanak sa mape subotičkih lokala. Naprotiv, u igri su veći prostori, pogodniji za muziku u živo. Vlasnik, Jožef Čupak, razmatra nekoliko ponuda za prostor u centru grada.
„Najveći problem podruma u centru su visoke podzemne vode. Betonska „kada“ u ovom suterenu, pre 20 godina, koštala je 40 000 maraka“ – podseća Čupak.
Središte grada leži na prostoru nekadašnje močvare a kanalizaciona mreža nema dovoljan kapacitet da prihvati i otpadne i podzemne vode.

Slika

Slika

Dakle, ostalo je još malo, da se oprostimo od ovog jedinstvenog prostora, koji je u svemu održao kontinuitet dve decenije.

Slika

Ako se vratimo 30 godina u nazad, stariji će se setiti da je na tom mestu najpre 1980. godine, otvoren muzički studio "AUDIO". Njegov vlasnik, Jožef Čupak, karatista tvrdih mišica ali vrlo tananog sluha, tu odluku pripisuje okolnosti da je tokom službe u JNA, u rodu radio telegrafista, svoj sluh izbrusio do savršenstva.
Otvoriti studio tada nije bilo ni malo jednostavno. Prvo je sledilo polaganje za estradnog radnika – disk džokeja. Zatim skupljanje dozvola za uvoz i sklapanje svega što će u narednoj deceniji biti omiljeno sastajalište muzičara. Pored snimanja, studio je ozvučavao festivale i koncerte na otvorenom i zatvorenom, crkve, radne akcije i svakojake manifestacije.
Završetkom osamdesetih, završava se jedna epoha i promene su zahvatile i Engelsovu 4. Prostor je preuređen u pivnicu Beer & CO. Enterijer napravljen u drvetu, nije se menjao već dve decenije. Čupak je ostao veran svojoj pasiji – ozvučenju, pa je to mesto danas jedno od retkih koje organizuje živu muziku, jazz, blues i rock žanra.
Čupak osamdesetih

SlikaKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Čupak će morati baš dobro da razmisli pre nego što izabere novi prostor. U gradu koji ne zna da skrene ni levo ni desno sa trase Korzoa, to je mač sa dve oštrice.

  2. Lansky kaže:

    Ta slika na zidu u Beer-u , bila je tamo od 1991. i stalno
    sam blenuo u nju. Te ribe u mene – ja u njih, a tog tipa između sam primetio godinama posle.
    Slika

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 29

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: