Sneguljica novi stanovnik Zoo vrta

Bela lama je novi stanovnik Zoološkog vrta na Paliću. Mala sneguljica-bela lama je rodjena u toku novogodišnje noći, rekao je biolog Zoološkog vrta na Paliću, Kristijan Ovari.

–  Ponosni tata, Lama poreklom iz Beo ZOO vrta, i mama na slici sa belom glavom, budno čuvaju malu lamu. Osim roditelja o malim lamama se staraju i tetke koje podjednako vode brigu o razigranim mališanima i ne prave veliku stvar ako koje lane lame zaluta kod tetke da ručka, umesto da sisa fino mleko koje je mama od najfinijeg sena sa ukusom lucerke sama pravila.

 

Za lamu važi pravilo da ume da pljune, ali to rade samo u slučaju krajnje nužde i krajnjeg straha, ili pak kada se dva mužjaka ozbiljno potuku oko prva vodjenja stada. Nasuprot verovanjima glavno oružije lame su vrlo jaki i šiljati papci kojima može odraslu osobu da povredi, ali zahvaljujući svojoj ljupkoj prirodi biljojeda to se retko dešava. Sneguljica je sa nama tek nedelju dana ali je dobila potrebne vakcine, i već nakon prvih pola sata je trčkarala sa svojim starijim  batom koji je takodje beo i rodjen je pre svega mesec dana. Na žalost Bata kad poraste moraće da ide u drugi ZOO vrt, ali Sneguljica će još dugo zabavljati publiku – objašnjava Kristijan Ovari.



KOMENTARI

  1. jojo kaže:

    PRESLATKA

OSTAVITE KOMENTAR